Gericilerin hedefi olmuşlardı! Öğrenciler bu yıl da ‘roman karakterleri’ etkinliği düzenledi

Yayın tarihi: 21 Aralık 2022 Çarşamba 5:14 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 5:17 pm

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü’nde, seçtikleri kahramanların kıyafetleriyle okula geldi. Öğrencilerin etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde, öğrencilerin katılımıyla 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, öğrenciler seçtikleri roman karakterlerinin tasvir edilen kıyafetleriyle okula geldi.

TÜRK VE DÜNYA KLASİKLERİNİN KARAKTERLERİNE BÜRÜNDÜLER

“Çalıkuşu”, “Madam Bovary”, “Kürk Mantolu Madonna”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Sherlock Holmes” gibi yerli ve yabancı klasiklerin karakterlerine bürünen öğrenciler, koridorları da edebiyatla süsledi. Festival boyunca okulda söyleşi ve paneller de düzenlendi. Yazarlarla bir araya gelen öğrenciler, mini konser verip resim sergisi açtı.

“SANATLA İÇ İÇE OLMAK GELİŞİMİMİZ İÇİN ÇOK OLUMLU”

12. sınıf öğrencisi Ahmet Yusuf Cengiz, bu etkinlikler kapsamında güzel anılar biriktirdiklerini belirterek, “Günlük rutinin biraz dışına çıkıp, sanatla edebiyatla tiyatroyla iç içe olmanın gerçekten gelişimimiz için çok olumlu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Cengiz sözlerine şöyle devam etti: “Sorumluluk bilinci oluşuyor çünkü burada gördüğünüz bütün dekorlar ve kostümler öğrencilerin emeğiyle ortaya çıkıyor. Sorumluluk bilinci, planlama, kriz yönetimi gibi aşamaları öğreniyoruz. Roman okuyoruz, gelecek yazarların kitaplarını okuyoruz.”

“BİRBİRİMİZLE KAYNAŞABİLİYORUZ”

9. sınıf öğrencisi Zümra Gürsoy ise ikinci kez katıldığı etkinlikte Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanındaki kahramanını canlandırdığını söyledi.

Gürsoy, “Kitap okumayı teşvik ediyoruz. Dışarıdan okulumuza gelen öğrenciler kitaplardaki karakterleri öğreniyor. Bu sayede diğer arkadaşlarımızı da kitap okumaya teşvik edebiliyoruz. Bir hafta sürdüğü için okulca birbirimize kaynaşabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ SAHİBİ OLUYORUZ”

Bir diğer öğrenci Berra Çetin etkinlikler için birkaç haftalık hazırlık yaptıklarını kaydederek, bu sayede insanların kahramanlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu söyledi.

GEÇEN YIL GERİCİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

Öte yandan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde geçen yıl da düzenlenen etkinlikler, bazı gericilerin hedefi olmuştu. Öğrencilerin etkinliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edilmişti.

Liselilerin “roman kahramanları günü” MEB’e şikayet edildi