Bakan Koca zammı kabul etti! Müjde olarak duyurdu

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 10:40 am - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 10:40 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece Resmi Gazete’de yayımlanan ilaç zammı kararıyla ilgili paylaşım yaptı. Koca, “Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda.” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan ilaç krizi büyürken, yurttaşlar bir de zam haberiyle sarsıldı. Resmi Gazete’nin dün gece yayımlanan yeni sayısında ilaçlara yönelik zam kararı yer aldı. Karara göre, tüm ilaçlara yüzde 36,77 oranında zam yapıldı. İlaç fiyatını belirleyen euro değeri ise yüzde 36,77 oranında artırıldı.

İlaç tedariğinde kriz tırmandı! “Hastalar mağdur, seçenekler tükendi”

VATANDAŞ İLACA ULAŞAMIYOR

Öte yandan uzun süredir döviz krizi nedeniyle yurttaşlar tedavi olmak için ihtiyaç duyduğu ilaçlara erişemezken, hekimler ve eczacılar ‘acil çözüm üretilmeli’ diyerek Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunmuştu. Bakanlıktan ilaç krizine yönelik bir çözüm beklenirken, iktidar çözümü fiyatlara zam yapmakta buldu.

İlaç krizi! “İkinci el satış ve hırsızlıklar yaşanacak”

BAKAN KOCA ZAMMI MÜJDE OLARAK DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zam kararına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Zammı müjde gibi duyuran Koca, “İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı. Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki ilaç krizi dünya basınında: Bütün stokumuz elimizdekiler

CEM TOKER: FİYARLARI CB DEĞİL PİYASA BELİRLER

Bakan Koca’nın paylaşımını yanıtlayan Cem Toker şunları söyledi: “Türkçesi: İlaç fiyatlarını baskıyla piyasada olması gerekenin altında tuttuğumuzdan, ilaç üreticileri ilacı zararına satmadılar siz aziz milletimiz ilaç bulamıyordu. Şimdi ilaç fiyatlarına her ne kadar “güncelleme” desek de zam yapacağız. Sonuç: Fiyatları CB değil piyasa belirler.” dedi.

YURTTAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan çok sayıda yurttaş, Bakan Koca’ya tepki gösterdi. İktidarın ilaç krizine zam yaparak çözüm bulmasını eleştiren yurttaşların paylaşımlarından bazıları şöyle:

 

Tüm ilaçlara yüzde 36 zam geldi!