Karar yazarı: Derin yoksulluk konuşuluyor, önce bunu aşalım yürürüz ‘Türkiye Yüzyılı’na

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 11:37 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 11:39 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ programına tepkiler gelmeye devam ediyor. Ahmet Taşgetiren Karar’da yayınlanan yazısında ‘Türkiye Yüzyılı’ için, “Önce yoksulluğu aşalım, öyle yürürüz” eleştirisinde bulundu.

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, halkın “derin yoksulluk endişesi”nin iktidar tarafından anlaşılmadığını belirterek, “Sürekli geriye giden bir hayat standardı söz konusu… Sofraları kemiriyor enflasyon canavarı. Ve iktidarın enflasyonla mücadele gibi bir gündemi yok. Var mı?” diye sordu.

Taşgetiren, “Yoksullaşma psikolojisi, altta kalanlar için katlanılmaz bir durum, ama evet artık orta gelir grubunun kapısını çalıyor. Fiyatların peşinden umutsuz bir koşu insanların payına düşen. Eksilen, eksilen, eksilen hayatlar…” dedi.

Türkiye Yüzyılı programına çok sayıda gazeteci katılmadı

Taşgetiren, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir zeminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını düşünüyorum.

Bu konuşmalar bana, halkın psikolojisi gözetilmeden hazırlanan – sunulan konuşmalar gibi görünüyor. ‘Halk hep hamaset bekliyor, yüksek tonda nutuklar bekliyor, hep muhalefet biraz dövülsün istiyor’ gibi bir psikolojiyi yansıtıyor. Tayyip Bey iyi konuşur, güçlü bir ses tonu var, ama bu artık biraz fazla geliyor bence insanlara. ‘Almayalım artık’ diyor insanlar. Çünkü insanlar nutuk yerine biraz anlaşılmak istiyor.
‘Derin yoksulluk’ konuşuluyor 21’inci yüzyılın Türkiyesi’nde. Önce onu aşalım, ardından yürürüz ‘Türkiye Yüzyılı’na… ‘Üç Y ile mücadele’nin bütün ayaklarında çürüme söz konusu. Bugün toplumun önüne çıkacak olanlar yeniden “3 Y ile mücadele” için bayrak açsalar yadırganmaz.”

Tamamını okumak için tıklayın.