Bülent Tezcan: Türkiye’de mafya, çete, uyuşturucu kim varsa Soylu ile fotoğrafı var

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 12:03 am - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 12:03 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TELE1 ekranlarında yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suça karışmış kişilerle çektirdiği fotoğraflarına dikkat çekti.

Gazeteci Gökmen Karadağ ile Hukukçu Salim Şen’in TELE1’de sunduğu ‘Açıkça’ programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’deki uyuşturucu salgınına ilişkin açıklamalarının ardından yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Açıkça’nın konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suça karışmış kişilerle olan fotoğraflarına değindi. Tezcan ayrıca, Soylu’nun ABD’de kara para aklama suçundan yargılanan İş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına kaçma sürecine ilişkin “devlet operasyonu” dediğini hatırlattı.

“SEZGİN BARAN KORKMAZ ERDOĞAN’IN TALİMATI İLE Mİ KAÇTI?”

Tezcan, şu açıklamalarda bulundu:

Thodex vurgunu oldu, Soylu ile fotoğrafı çıktı. HDP’li vekilin annesinin mezarını bastılar, Soylu ile fotoğrafı çıktı. Uyuşturucu ticareti şüphelilerinin Soylu ile fotoğrafı çıktı. Çete reislerinin Soylu ile fotoğrafı çıktı. Türkiye’de mafya, çete, uyuşturucu, vurguncu kim varsa İçişleri Bakanı ile fotoğrafı var. Bir tek mazlumların yolu oraya uğramıyor.

Kendisi çıktı “Sezgin Baran Korkmaz olayında devlet operasyonu yaptık. Sezgin Baran Korkmaz’ı yurtdışına kaçırdık. Bu bir devlet operasyonuydu. Talimatı en tepeden aldım.” dedi. En tepe denilince benim aklıma Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Şimdi soruyorum; Sezgin Baran Korkmaz, Erdoğan’ın talimatı ile mi kaçtı? Kaçması için savcı müracaatta bulunuyor, hakim karar veriyor. Bu hakim ve savcıdan birisi Adalet Bakanı yardımcısı oldu diğerini Yargıtay’a kadar yükselttiler. Bu operasyonun adını ben koymuyorum. Soylu, ‘devlet operasyonu’ diyor. Bu operasyonu anlatacaklar. Çadır devletinde, çete devletinde bunu söyleyebilirsin. Ama bir gün hukuk devleti inşa edilir ve bu operasyonu sorarlar adama.

Salim Şen’den Erdoğan ve Türk Telekom vurguncusu Hariri görüşmesine tepki: Yanında bir hırsız oturuyor