Ablasının boğazını kesen sanığa iyi hal indirimi

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 11:45 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 11:45 am

Esenler’de 38 yaşındaki ablası Yıldız Gül’ü öldüren sanık Kemal Balkaya’ya iyi hal indirimi yapan mahkeme, müebbet hapis cezası verdi. Katil Balkaya, “Ablamın en ufak bir zarar görmesini istemezdim” dedi.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kemal Balkaya getirildi. Ölen Yıldız Gül’ün kızı Gülsün A., SEGBİS’le duruşmaya bağlandı.

Daha önce verdiği ifadede çekindiği için gerçekleri söyleyemediğini belirten Gülsün A., “Dayım 20 yıldır bizim evimize gelmemişti. O gün geldiğini görünce ben de merak ettim. Dayım üvey babamın nerede olduğunu sordu. Dayıma annemin beni tehdit ettiğini söyledim. Annem bunun üzerine sinirlendi. Bıçakla üzerime yürüdü. Dayım araya girip annemi sakinleştirdi. Sonra markete gittim. Döndüğümde annem dayımla birlikte telefon hattı almaya çıktıklarını söyledi. Annem bazen üzerimize kapıyı kilitlerdi. O gün kapıyı kilitlemedi. Ben de merak ettim ve onları takip ettim.”

Azra Gülendam Haytaoğlu’nu katleden erkeğe müebbet hapis cezası

“ABLAMIN EN UFAK BİR ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMEZDİM

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Kemal Balkaya “Ablamın ailesine bu şekilde zarar vereceği aklıma gelmezdi. Ablamın en ufak bir zarar görmesini istemezdim. Ablam kendi ailesini yıktığı gibi benim ve çocuklarımın hayatını mahvetti” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Balkaya’nın ‘Kardeşe karşı kasten öldürme’ suçundan ilk olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına, cezasında iyi hal indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Eşini öldürüp kızını yaralayıp canına kıydı

Şebnem Şirin’i katleden Furkan Zıbıncı, hakim karşısına gömlek ve kravat ile çıktı