Elazığ Valiliği Enes Kara sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 4:34 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 4:38 pm

Elazığ Valiliği tarafından dün yapılan açıklamada 15 gün süreyle açık alanlarda yapılması planlanan her türlü etkinliğin yasaklandığı bildirilmişti. Valilik, cemaat evinde intihar eden Enes Kara hakkındaki sessizliğini de bozarak, kent genelindeki etkinlik yasaklarının Kara’nın ölümüyle bir ilgisi olmadığını belirtti.

Nur Cemaati’ne ait bir evde kaldığı baskılar ve gelecek kaygısı sebebiyle hayatına son veren Enes Kara’nın ölümünün ardından Elazığ Valiliği sessizliğe gömülmüş, dün yapılan açıklamada ise kent genelinde yapılması planlanan her türlü toplantı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, anma töreni 15 gün süreyle yasaklandığı duyurmuştu. Kara hakkındaki sessizliğini bozan Valilik, söz konusu yasakların Covid-9 tedbirleri kapsamında getirildiğini ve Enes Kara’nın ölümüyle bir ilgisi olmadığını belirtti.

Elazığ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Fırat Üniversitesi öğrencisi Enes Kara’nın vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Öte yandan son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Valiliğimiz tarafından Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilgili kanunlara dayanarak, 08.02.2021 tarihinden itibaren 15 gün süreyle, kararda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere, açık hava toplantısı, yürüyüş, miting ve benzeri etkinlikler için kısıtlama tedbirleri uygulanması kararlaştırılmıştır. Tedbir kararları Covid-19 salgını kapsamında düzenli olarak alınmakta olup, bahse konu intihar olayı ile bir ilgisi bulunmamaktadır”

Enes Kara’nın annesi sessizliğini bozdu