Geçinemeyen vatandaş: Eşim koah, ben tansiyon hastasıyım, ilaç yerine limon içiyorum

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 7:06 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 5:53 pm


Türkiye’de yoksulluk gittikçe derinleşiyor. Kuştepe’de yaşayan Yıldırım çifti tek göz odada bir yandan hastalıkla, bir yandan da açlıkla mücadele ediyor. Tansiyon hastası olan 79 yaşındaki Zeynep Yıldırım, astım ve koah hastası eşine bez almak için dilencilik yaptığını söyledi.

TÜİK’in Türkiye’deki gerçek yoksullukla çelişen rakamlarını yalanlayan haber Kuştepe’den geldi. Gökdelenlerin dibinde İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Kuştepe semtinde Yıldırım çiftinin yaşadıkları Türkiye’deki yoksulluğu gözler önüne seriyor. Zeynep Yıldırım 79 yaşında ve tansiyon hastası, eşi ise koah hastası. Yıldırım’ın buzdolabında sadece limon, birkaç gram peynir ve biraz da kıyma var. TELE1’in görüntülediği evin durumu ise içler acısı… Zeynep Yıldırım buz gibi evi, “10 dakikada bir evin soğuğu kırılsın diye elektrikli soba açıyorum.” diyerek ısıttığını anlattı.
Yıldırım, koah hastası eşine bez alabilmek için kış aylarında sokakta dilencilik yapmak zorunda olduğunu gözleri dolarak anlattı.

Yıldırım Tele1’den Hazal Güven’e geçim mücadelesini şu sözlerle anlattı:

“İşe gidemiyorum, ben işe gitsem bu adama kim bakar? Görüyorsunuz kaç tane makine kullanıyor. Kullanmasa ölür. Bez alıyorum, dilencilik yapıyorum ben alıyorum. Fırına gidiyorum fırından ekmek istiyorum ‘bayat ekmek ver bana’ diyorum. Yardım istiyorum, giysi istemiyorum. Üstümdekini 50 sene de giyerim.”

Yoksulluğun en net fotoğrafı: Masada yarına bırakılmış yarım ayva