Fahrettin Koca’dan ‘Okullar kapanabilir’ iddiasına açıklama

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 9:49 am - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 10:02 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların kapanmasının Koronavirüs Bilim Kurulu’nun gündeminde olmadığını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloları gündeme gelme durumu söz konusu olabilir” açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi.

“Okulların kapanması ihtimalinden söz eden bir habere rastladım” diyen Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Haber yanlıştır. Bilim Kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış. Öğrencilerimize başarı dolu haftalar diliyoruz.”

PROF. DR. ŞENER NE DEMİŞTİ?

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, vaka sayılarına işaret ederek şunları söylemişti: “Günlük 30 bin vaka sayıları üstüne pikler ve sıçramalar görebiliriz. Daha önceki dönemlerde gördük. Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloları gündeme gelme durumu söz konusu olabilir. Şu anda gündemimizde yok, ama bu hiçbir zaman gündemimize gelmeyecek, gündemimizden tamamen çıktı diyemeyeceğiz. Çünkü günlük 30 bin olgularda plato şeklinde devam ediyor. Bu platolarda sıçramalar ve pikler söz konusu olduğu andan itibaren biz yeniden yasakları, okullardaki durumu değerlendirme durumda kalacağız.”

Fahrettin Koca’nın rakamları kafa karıştırdı!