Tecavüzle yargılanan Suriyeli, Suriye kanununa göre mi yargılandı?

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 1:15 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 9:45 am

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bir Suriyelinin, 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmekle yargılandığı davada ‘Suriye kanununa göre suç değildir’ denilerek şüphelinin beraat ettiğine dair mahkeme kararı olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 13 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğunun cinsel saldırıya uğradığını, mahkemenin ise istismarcıyı beraat ettirdiğini söyledi. Antmen, “Bizim mahkememiz ne yapıyor; Türk Ceza Kanunu’nu uygulayacağı yerde, ‘Suriye vatandaşı 13 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilir çünkü bu Suriye kanunlarına göre suç değildir’ diyor. 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden şahıs beraat ediyor” dedi.

TELE1’e yargı sürecini anlatan Antmen, şunları söyledi:

“Çocuk da evlendirildiği kişi de Suriyeli. Çocuk doğum için doktora gittiğinde olay ortaya çıkıyor. Doktor kemik testi yaptığında çocuğun 15 yaşından da küçük olduğunu tespit ediyor. 3 Mart 2018’de dava açılıyor. 2020 yılında beraat kararı veriliyor.Bu kararı da sanığın hata yaptığına yorup veriyorlar. 2021’de ise istinaf mahkemesi kararı onaylıyor. Kararı da İstanbul’da daha önce verilen bir mahkeme kararına dayandırıyorlar. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Meclis’e de taşıyacağız. Türkiye’de başka yerlerde de bu kararlar verilmişse vahim”