Mevsimlik işçiler susuz bırakıldı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2021 Çarşamba 12:01 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 10:18 am

Çanakkale’nin Biga ilçesinin Pekmezli Köyünde mevsimlik işçilerin kaldığı çadır kentte su kesildi. Mevsimlik işçiler TELE1’e yaptıkları açıklamada, köye su yetmediği iddiasıyla sularının keyfi olarak kesildiğini iddia etti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelen yaklaşık 1000 mevsimlik işçi Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Pekmezli köyünde kendilerine gösterilen alanda çadır kurdu. Arife gününden beri sularının akmadığını söyleyen mevsimlik işçi TELE 1’e yaptıkları açıklamada Kaymakamlık ve özel idarenin gösterdiği devlet arazisinde kaldıklarını belirterek, “Pekmezli köyünün suyundan su veriyor. Muhtar keyfi olarak suyumuzu kesti. Burada tuvalet, banyo, konteyner var ama kapıları kilitli, su deposu boş” dedi.

KÖYE SU YETMİYOR

Bayrama kadar sularının aktığını söyleyen mevsimlik işçi, ” Arife gününden beri sularımız kesildi. Muhtarla konuştuğumuz zaman köylüye su yetmediğini bu yüzden suyumuzu kestiklerini söyledi” ifadelerini kullandı.

Su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yol gittiklerini belirterek, “Çeşmelerden su taşıyoruz. Köylüler oralardan da kovuyor”  dedi.

Mevsimlik işçilerin iddialarının ardından görüşmek istediğimiz Pekmezli Köyü Muhtarı telefona cevap vermedi.