Akın akın Türkiye’ye delta varyantı

Yayın tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi 1:50 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2021 Pazartesi 1:52 pm

Rusya’da tüm zamanların en yüksek haftalık koronavirüs ölümü gerçekleşti. Moskova ve Saint Petersburg günlük korona virüs ölümleri rekoru kırdı.

Hindistan’da görülen delta varyantı dünyada panik yarattı. Bazı ülkelerde kısıtlamalar yeniden devreye girerken bazı bölgelerde ise vakalar tırmanışa geçti. Varyantın etkisiyle Rusya’dan da kötü haberler gelmeye devam ediyor. TASS’ta yer alan son dakika gelişmesine göre, ülkede tüm zamanların en yüksek haftalık koronavirüs ölümü gerçekleşti.

VAKALAR REKOR KIRDI

Bir süredir artan vakalar ile gündemde olan başkent Moskova ve Saint Petersburg ise günlük korona virüs ölümleri rekoru kırdı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 21 bin 650 yeni korona virüs vakası görüldü. Aynı habere göre, virüs nedeniyle son 24 saatte 611 kişi hayatını kaybetti. Rusya’da toplam vaka sayısı 5 milyon 472 bin 941’e yükselirken pandemi boyunca hayatını kaybedenlerin sayısı ise 133 bin 893 oldu. Rusya, 22 Haziran’da Türkiye’ye uçuşları tekrar başlatmıştı. Her gün yüzlerce turist Türkiye’ye akın ediyor.

Koronavirüs atlatanlarda diyabet riski artıyor