‘Adalet Yürüyüşü, “Bu vatan bizim” diyen mazlumların sesidir…’

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 3:39 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 3:39 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan ve Ankara’dan İstanbul’a kadar süren Adalet Yürüyüşü’nün üzerinden 4 yıl geçti. CHP, sosyal medya hesabından “Adalet Yürüyüşü, “Bu vatan bizim” diyen mazlumların sesidir…” notuyla paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu yürüyüş kararını, 14 Haziran 2017’de Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait TIR’ların görüntülerini Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’a verdiği suçlamasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’ nun yirmi beş yıl hapis cezası alması ve tutuklanmasına kararı verilmesi sonrasında aldı.

Ankara’da başlayıp İstanbul’a kadar süren yürüyüş, birçok isim ve grubun katılımıyla büyümüştü. Yürüyüş, 15 Haziran 2017’de Ankara’da Güvenpark’ta başlamış ve 9 Temmuz 2017’de Maltepe’de sonlanmıştı. 420 kilometrelik yolu 25 günde yürüyen Kılıçdaroğlu, yürüyüşün sonunda Maltepe’de bir miting de düzenlemişti.

Adalet Yürüyüşü’nün ardından dört yıl geçti. CHP de Twitter hesabından bugüne özel paylaştığı videoya “Adalet Yürüyüşü, “Bu vatan bizim” diyen mazlumların sesidir…” notunu düştü. Yürüyüşte çekilen görüntülerin yer aldığı videoda Kılıçdaroğlu’nun “Adaletin olmadığı bir ülkede devlet olmaz, adaletin olmadığı bir ülkede barış olmaz, adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz” ifadelerine yer verildi.