Tatar’dan ‘Peker’ yorumu: Olağanüstü bir gerginliğe gerek yok

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 2:46 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 2:57 pm

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili iddialarının araştırılması için Polis Genel Müdürü’ne talimat vereceğini açıkladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar Kıbrıs’ta da gündeme taşındı. Peker, 1990’lı yıllarda katledilen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’yla ilgili, “Sonraki videolarda sayın derin devletimizin başı ile 1996’da Kıbrıs’ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı’yı konuşacağız ama Korkut Eken’i de alıp üçümüz konuşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sedat Peker’in Adalı cinayetiyle ilgili iddialarının araştırılması için Polis Genel Müdürü’ne talimat vereceğini söyledi. Kıbrıs Objektif Web TV’nin canlı yayınına katılan Tatar, iddialar karşısında soğukkanlılığını korumayı tercih ederken, şunları söyledi:

“Şimdi çıkıp bazıları farklı şeyler söylüyorlar. Bu konuşanlar da hep iktidarlarda bulunmuşlardır. 1996 çok uzun zaman evveldi. Dolayısıyla o günden bugün isimlere girmek istemiyorum ama bu açıklama yapanların partisi uzun yıllar öyle veya böyle iktidarda kalmışlardır. Niçin bu işin sonunu getiremediler şimdi bu açıklamaları yapanlar? Dolayısıyla bir kasetten böyle bir haber yayıldı diye ortalığı olağanüstü bir gerginliğe yol açmaya gerek yoktur. Bizim kimseyi koruma gibi bir pozisyonumuz olamaz. Bu açıklamalardan KKTC zarar görmemesi gerekir.”

TIKLAYIN – Peker’in açıklamaları KKTC’de öfke yarattı: Türkiye’de planladılar Kıbrıs’ta öldürdüler

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar

TIKLAYIN – Sedat Peker itiraf etti: AKP’li milletvekili rica etti Hürriyet’i ben bastırttım

TIKLAYIN – Sedat Peker’den 5. video! Soylu, Ağar ve Selvi için yeni iddialar

TIKLAYIN – Soylu: Birilerinin elinde operasyon elemanı mafya pisliği… Sedat Peker: Korumamı sen vermedin mi?

TIKLAYIN – Sedat Peker’den üçüncü video: Savaş açtınız