İmzalarını çekmeyen amirallerin avukatı: Bırakın adli kontrolü, böyle bir dava konusu bile olmamalı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 4:54 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı 5:01 pm

Montrö ve Kanal İstanbul duyurusunun ardından gözaltına alınan emekli amiraller dün gece serbest bırakıldı. Avukat Ziya İlker Göktaş,  böyle bir dava konusu olması bile Türkiye’de demokrasinin darbeye uğradığının göstergesi olduğunu söyledi.

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan Avukat Ziya İlker Göktaş emekli amirallerin  gözaltı sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Göktaş, ”Şimdi biz neye seviniyoruz? Bu insanların adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasına mı?  İyi de böyle bir dava konusu olmaması lazım. Bırakın adli kontrolü, böyle bir dava konusu bile olmamalı.” diye konuştu. Gözaltı kararının topluma gözdağı için verildiğini ifade eden Av. Göktaş, şunları söyledi: ”Boşu boşuna sekiz gün boyunca bu insanların hayatını riske attık. Bu insanlar çok ciddi yaştalar, birtakım sağlık problemleri var. Şu anda ki korona sürecinde nezarethane koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda onlar açısından çok büyük risk teşkil ediyor.”

Dava sürecinin devam ettiğini belirten Ziya İlker Göktaş, davadan takipsizlik kararı çıkabileceğini söyleyerek, “Dava sonucunda kovuşturmaya yer olmadığı kararı da çıkabilir. O zaman şu soru akla gelecek, niye insanları gözaltına aldınız?” açıklamasında bulundu.