HDP’li Leyla Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezası

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 12:05 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 12:25 pm

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’e “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle 22 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Güven hakkında tutuklama kararı da çıkardı.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle yargılandığı davanın 10’uncu duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Görülen duruşmaya Leyle Güven katılmazken avukatları Cemile Turhallı Balsak, Serdar Çelebi ve Şivan Cemil Özer hazır bulundu.

Duruşmada avukatların ek süre talebini reddeden mahkeme Leyla Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Güven hakkında tutuklama kararı da çıkarıldı.

4 HAZİRAN’DA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Güven’in milletvekilliği 4 Haziran 2020’de HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte düşürülmüştü. Milletvekilliği düşürülen Güven, bir gün sonra tutuklanarak Diyarbakır D tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Avukatları Güven’in tutuklu yargılandığı ancak henüz hüküm kurulmadığı başka bir dosyadan mahsubu için başvuruda bulunmuş, talebin kabul edilmesi üzerine Güven tahliye edilmişti.