Albayrak’ın istifasını AKP çizgisindeki Türkiye gazetesi gördü; “Sürpriz karar”

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 10:52 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 11:12 am

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasını AKP çizgisindeki gazeteler içerisinde yalnız Türkiye Gazetesi gördü. Gazete bugünkü manşet sayfasına ‘Sürpriz karar’ başlığıyla taşıdığı haberinde, “Resmi bir açıklama gelmeyince bilgi kirliliği oluştu” ifadesini kullandı. Haberde, Bakanlık ve AKP kaynaklarının istifayı doğruladığı belirtilirken, ‘gözlerin bugün yapılacak açıklamalara çevrildiği’ belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğine dair Instagram hesabından yaptığı yazılı açıklama AKP’ye yakın medyada yer bulamadı. Haber, açıklamanın yapıldığı akşam saatlerinden bu yana ne televizyon kanallarının ekranlarına ne de bugünkü gazete manşetlerine yansıdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi ise bu durumun istinasını oluşturdu. Gazete bugünkü manşet sayfasına ‘Sürpriz karar’ başlığıyla taşıdığı haberinde, “Bakan Albayrak’ın Instagram hesabından yapılan istifa duyurusu kafaları karıştırdı. Resmi bir açıklama gelmeyince bilgi kirliliği oluştu” ifadelerini kullandı.

Haberde “Bakanlık ve AKP kaynaklarının istifayı doğrularken, kabul edilip edilmeyeceğinin ise merak konusu olduğu ve gözlerin bugün yapılacak açıklamalara çevrildiği” belirtildi.