Fatih Altaylı’dan ‘Fatih Portakal’ yorumu: ‘Kaçtı’ demek daha doğru

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 10:49 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 10:52 am

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, FOX TV’den ayrılan Fatih Portakal’ın kanal yönetimine kararının gerekçesini, “Üzerimde arzu etmediğim bir yük var. Muhalefetin sesi gibi görülüyorum. Artık muhalif olarak yaşamak, muhalif gibi yaşamak istemiyorum. Evim drone’la izleniyor. Yola çıktığımda yandaki araçlardan bana küfrediyorlar. Kaldıramıyorum. Kendime uygun gördüğüm hayat bu değildi. Ağır geliyor” olarak açıkladığını öne sürdü.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Fatih Portakal’ın FOX TV’den ayrılmasını “Portakal; bıraktı mı, kaçtı mı!” başlıklı yazısında değerlendirdi.

Portakal’ın bir süredir ayrılmak istediğinin bilindiğini yazan Altaylı, FOX yönetimine sunulan gerekçenin ise, “Üzerimde arzu etmediğim bir yük var. Muhalefetin sesi gibi görülüyorum. Artık muhalif olarak yaşamak, muhalif gibi yaşamak istemiyorum. Evim drone’la izleniyor. Yola çıktığımda yandaki araçlardan bana küfrediyorlar. Kaldıramıyorum. Kendime uygun gördüğüm hayat bu değildi. Ağır geliyor” olduğunu öne sürdü.

Portakal için, “Siyasi değil ama mesleki bir misyon yüklemişti şartlar kendisine” diyen Altaylı, “Bıraktı demekten çok ‘Kaçtı’ demek daha doğru olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

FOX’un yeni dönemde yoluna Selçuk Tepeli devam edeceğini belirten Altaylı, “Selçuk, benden sonra Habertürk gazetesinin yayın yönetmenliği koltuğuna oturmuş, gazete kapandıktan sonra Habertürk TV’nin yayın yönetmenliğine geçmişti. Birkaç ay önce bu görevi de bırakmış ve Habertürk TV’de sabah programında sunucu yorumcu olarak görev yapmaya başlamıştı. Şimdi daha zor bir göreve gidiyor” ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 

FOX TV açıkladı: Fatih Portakal teşekkür etti