Elazığ’da yardım dağıtım rezaleti!

Yayın tarihi: 6 Şubat 2020 Perşembe 7:08 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2020 Perşembe 7:08 pm

Elazığ’daki deprem felaketi sonrası yardım malzemelerinin kamyonetten vatandaşın üzerine atılması tepki topladı. Organizasyon eksikliği izdihama yol açarken, yardımı kimin yaptığı ise öğrenilemedi. Konuyla ilgili açıklama yapan AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “elbette ki birkaç tane yanlış hareket olacaktır. Onu da biz kendi içimizde tolare ediyoruz diye düşünüyoruz” dedi.

6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ’da yardım malzemelerinin dağıtımında koli ve paketler vatandaşların kafasına fırlatarak dağıtıldı.

Deprem zedeler koli atan kişilere, ‘rezalet’ ve ‘atmayın’ diyerek tepki gösterdi.

YARDIM KOLİLERİ DEPREMZEDENİN ÜSTÜNE ATILDI

Elazığ şehir merkezindeki Fevzi Çakmak mahallesinde yardım malzemesi dağıtımı izdihama döndü. Sosyal Medyaya yayılan videoda, yardım malzemelerinin dağıtımı sırasında yardım malzemelerinin vatandaşların üzerine gelişi güzel attığı görülüyor.

‘REZALET, ATMAYIN’ DİYE İSYAN ETTİ

Yardımı kimin yaptığının anlaşılamadığı görüntülerde, bir kamyonetin üstündeki kişilerin aşağıdaki vatandaşlara yardım kolilerini atarcasına verdiği görülüyor. Aşağıdaki vatandaşlar da kolilerden almaya çalışınca izdiham çıkıyor. Görüntülerde bazı depremzedelerin, kamyonetin üzerinden koli atan kişilere, ‘Bunlar ne yapıyor ya!’, ‘Rezalet’, ‘Atmayın, atma, atma!’ tepkisi verdiği duyuluyor.

AKP’Lİ VEKİL: ELBETTE BİRKAÇ YANLIŞ HAREKET OLACAKTIR

AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, yardımların AFAD üzerinden yapılmasının daha doğru ve faydalı olduğunu belirterek, şunları söyledi;

Ama tabi insanlar ben kendim dağıtmak istiyorum dediğinde yapabilecek çok bir şey olmuyor.

Bunun içerisinde elbette ki birkaç tane yanlış hareket olacaktır. Onu da biz kendi içimizde tolare ediyoruz diye düşünüyoruz.