Kendisine yol vermeyen sürücüye silah çeken polis hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 12:07 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 12:09 pm

Hatay’da trafikte seyir halinde giden sürücü ile polis  arasında yaşanan yol verme tartışmasında silah çeken polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesi Habibi Neccar kavşağında seyahat eden Emre Akgül, geçtiğimiz mart ayında trafikte sivil polis ile yol verme tartışması yaşadı. Akgül, polis memurunun uyarısı üzerine aracını yol kenarında duran başka bir polis grubunun yanına çekerek durdu ve ardından polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı için kendisine trafik cezası uygulandı.

SÜRÜCÜ ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşananlar üzerine Akgül, trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunan polis memuru hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan adli ve idari işlemlerin yapıldığı öğrenildi.

Ehliyetsiz sürücü ile polis arasında film sahnelerini aratmayan kovalamaca

“PLAKASIZ VE SİNYALSİZ ÖNÜME DOĞRU HAMLE YAPTI”

Polis memuruyla arasında yaşananları anlatan Emre Akgül, yaşananların “Ben trafikte kendi şeridimde seyir halindeyken karşı taraf plakasız ve sinyalsiz bir şekilde benim önüme doğru hamle yaptı. Ben de buna tepki olarak sadece kornaya bastım. Ardından durarak bana karşı ‘ne var, ne var’ diyerek benimle tartışmak istedi. Yol vermeyeceğimi belirterek devam ettim. Hiçbir şekilde polis olduğunu bilmiyordum, polis olduğunu belirten ibare yoktu. Polis olduğunu bilsem ben en başta yol verirdim.

Tartışmadan ötürü yanındaki arkadaşı silah çekip arkamdan koşunca ben aslında polisten kaçmadım, ileride gördüğüm polis ekiplerinin yanına doğru kaçıyorum. Arkadaş gelip polis olduğunu söyleyince olayın şokuyla derdimi anlatmaya çalıştım. Gerekli yerlere müracaatları yaptım. Umarım adalet yerini bulur. Olay tamamen kişiseldir, tüm polisleri bağlayan bir durum yoktur” dedi.

yol verme tartışması, polis

Kaynak: İHA