Ehliyetsiz sürücü ile polis arasında film sahnelerini aratmayan kovalamaca

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 10:32 am - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 10:32 am

Rusya’da bir otobüsü kaçıran ehliyetsiz ve alkollü sürücü ile polis arasında yaşanan kovalamaca kameralara yansıdı.

Rusya’nın Primorskiy bölgesindeki Artyom şehrinde ehliyetsiz sürücü, bir otobüsü kaçırarak, Ussuriysk şehrine gitmek üzere harekete geçti. Trafikte dehşet saçan ehliyetsiz sürücü bir çok suça imza attı. O anlar polis aracının kamerasına saniye saniye yansıdı.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ehliyeti olmayan alkollü bir kişinin aynı bölgede bulunan Ussuriysk şehrine seyahat etmek için otobüs kaçırdığını ve güvenlik güçlerinin otobüsü durdurmak için tekerleklere ateş ettiğini belirtti.

Kaçırılan otobüsü takip eden güvenlik güçlerinin, sürücüye dur ikazında bulunduğunu belirten bakanlık, sürücünün devriye araçlarına çarptığını kaydetti.

5 SUÇTAN YARGILANACAK

Otobüsün kaçış sırasında diğer sürücüleri de tehlikeye attığını ifade eden bakanlık, söz konusu kişinin, ” Ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmak, soygun, tehlikeli sürüş yapmak, güvenlik güçlerinin hayatını tehlikeye atmak” suçlarından yargılanacağını belirtti.

Bakanlık 33 yaşındaki kişinin gözaltına alındığı, hastaneye sevk edilen sürücünün alkollü olduğunun anlaşıldığını ifade etti.