Bir HDP’li belediye başkanı daha gözaltına alındı!

Yayın tarihi: 20 Aralık 2019 Cuma 7:48 am - Güncelleme: 20 Aralık 2019 Cuma 10:28 am

Diyarbakır’ın merkez Sur Belediye Başkanı HDP’li Filiz Buluttekin ile 2 meclis üyesi, haklarındaki terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturması kapsamında polis, Sur Belediye Başkanı HDP’li Filiz Buluttekin ile 2 meclis üyesinin evinde sabah saatlerinde arama yaptı. Yapılan aramanın ardından Buluttekin ile meclis üyeleri gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

“Belediye Eşbaşkanı Buluttekin’in kafasına silah dayandı”

Yeni Yaşam’ın haberine göre, öte yandan Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in gözaltına alınması sırasında polislerce kafasına silah dayandığı ifade edildi. Yaşanan bu durumu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Twitter hesabından duyurdu. Aydeniz, yaptığı paylaşımda şunları belirtti: “Sur Belediye Eşbaşkanı #FilizBuluttekin’i gözaltına alırken yere yatırıp kafasına silah dayamışlar! Seçimle kazanamadınız, bu halka olan öfkenizi bu halkın seçmiş olduğu temsilcilerinden almaya çalışıyorsunuz. Şunu bilmelisiniz ki siz asla seçilerek o belediyeleri alamazsınız.”