JPMorgan’dan Türk bankacılık sektörüyle ilgili korkutan analiz!

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 3:36 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2024 Salı 3:36 pm

ABD’li yatırım bankası JPMorgan, Türk bankacılık sektörüne yönelik araştırma yaptı. Analizde, Türk bankalarının ikinci çeyrek bilanço görümünün daha da kötüleşeceğini vurgulandı.

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, Türkiye’deki bankalara yönelik yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

Rapor, Mehmet Sevim, Samuel Goodacre ve Sukanya Khan tarafından hazırlandı. Raporda, bankacılık sektöründe ana trendlerin ikinci çeyrekte makro tarafta yeniden düzenlemelerin banka bilançoları üzerinde etkili olmasıyla kötüleşeceği ve bu çeyreğin sektör için bir dip noktasına olabileceğine işaret edildi.

Analizde, bankaların ikinci çeyrekte maddi özsermaye kârlılığı ortalama olarak yaklaşık yüzde 20 seviyesinde olacağı öngörüldü. Bunun yanı sıra aynı çeyrekte yıllıklandırılmış enflasyonun yüzde 35 olacağı belirtildi ve söz konusu durumun net faiz marjıyla ilgili yoğun baskı sonucu şekillendiği belirtildi.

Analistler bu çeyreğin bu anlamda bir dip noktası olacağını, üçüncü çeyrekten itibaren net faiz marjlarının genişleyeceğini öngördü. Bu durumun yılın sonuna doğru maddi özsermaye kârlığında toparlanmayı beraberinde getireceği ifade edildi.

Goldman Sachs ve JPMorgan’dan dikkat çeken faiz indirimi tahmini

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türk bankacılık sektörüne yönelik araştırma yaptı. Analizde, Türk bankalarının ikinci çeyrek bilanço görümünün daha da kötüleşeceğini vurgulandı.

Kaynak: bloomberght