Arazisine ruhsat verilmeyen AKP’li başkanın eşi silahla belediyeyi bastı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 10:28 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 1:58 am

AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi N.İ., ortağı olduğu şirketin oteline mevzuata uymadığı gerekçesiyle ruhsat verilmemesi üzerine gittiği İmar Müdürü’nün odasında masaları yumruklayıp bilgisayarı kırdığı belirtildi. Görgü tanıkları N.İ.’nin belinde silah olduğunu da belirtti.

Edirne’de Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abdurrahman Mahallesi Kanarya Sokak üzerindeki arsasına kız öğrenci yurdu inşa etti. Şirket tarafından bir süre yurt olarak işletilen bina yaklaşık bir yıl önce otele çevrildi. Şirket Edirne Belediyesi’ne başvurarak öğrenci yurdundan otele çevirdiği bina için ruhsat talebinde bulundu. Edirne Belediyesi arsaya yurt inşaatı ve buna uygun şartlarla imar izni verildiği, otele imar şartlarının farklı olduğu ve inşaat metrekaresi tutmadığı gerekçesiyle talebi uygun görmedi. Buna bağlı olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmedi. Buna rağmen eski yurt binaları şirket tarafından Aliba Otel olarak pansiyon ruhsatıyla işletmeye başlandı.

Kulis! AKP ötanazi düzenlemesini erteleme kararı aldı

‘BELİNDE SİLAHLA GELDİ, İMAR MÜDÜRÜNÜN ODASINI DAĞITTI’

Halk TV’nin haberine göre karar sonrası şirketin ortaklarından AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi N.İ. sabah saat 10.25 sıralarında Edirne Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasına geldi. İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına çıkan ve görgü tanıklarının ifadesine göre, belinde silah olduğu anlatılan N.İ., Aliba Otel’in ruhsatı konusunda talebini yeniledi. N.İ., Asar’ın imar mevzuatı hükümlerine göre, ruhsat düzenlenemeyeceği yönündeki sözleri üzerine küfür ve tehditler savurarak masayı ve bilgisayarı yumrukladı. Habere göre makam odasındaki bilgisayar parçalandı. Müdür Vekili Asar’ın odasından küfür ve tehdit sesleri ve bağrışmaların duyulması üzerine personel duruma müdahale etmek istedi. Ancak sinirlerine hakim olamayan N.İ. eylemini sürdürdü.

POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇIKIP GİTTİLER

Görgü tanıklarının iddiasına göre, ihbar üzerine binaya gelen polis ekipleri Nesim İba’yı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Daha sonra belediyeye gelen eski AKP İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Nesim İba’yı binadan çıkmaya ikna etti. İkili polisin gözü önünde belediyeden ayrıldı.

Kulis! AKP ötanazi düzenlemesini erteleme kararı aldı

Kaynak: Halk TV