Sosyal medyada bir fotoğraf yalanı daha! İmamoğlu’nun miting fotoğrafını alıp Yunanistan’a götürdüler

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 1:43 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2024 Salı 1:43 pm

Sosyal medyada bazı troll hesaplar tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir halk buluşmasında olan fotoğrafı Yunanistan’da gibi düzenlenip paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yunanistan’da olduğunu iddia eden bir fotoğraf sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Ancak fotoğrafın İmamoğlu’nun 24 Mayıs 2023’te Avcılar Halk Buluşması’nda çekilmiş bir fotoğrafın dijital platformda düzenlenmiş hali olduğu ortaya çıktı.

Doğrulama platformu Teyit.org konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada paylaşılan gönderilerde, İmamoğlu’nun Yunanistan’da olduğunu gösteren bir fotoğraf yer aldı. Fotoğrafın üzerinde ‘Hey fakirler, bilin bakalım neredeyim?’ ifadeleri yazılıydı ve bu da bazı kullanıcıların İmamoğlu’nun Yunanistan’da tatilde olduğunu düşünmelerine neden oldu. Tersine görsel arama yapılarak fotoğrafın dijital olarak manipüle edildiği anlaşıldı. Ekrem İmamoğlu’nun özçekim yaptığı bu fotoğraf, aslında 24 Mayıs 2023’te Avcılar Halk Buluşması’nda çekilmiş. Fotoğrafta İmamoğlu’nun yanında, önceki dönem Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de bulunuyor. Fotoğrafın çekildiği yer ise Marmara Caddesi ile Reşitpaşa Caddesi’nin kesişim noktasında.

Arka planda görülen manzara ise Mikonos Adası’nın ünlü bir turistik noktasını gösteriyor. Bu manzara, ShutterStock gibi stok fotoğraf sitelerinde bulunan ve Mikonos limanından panoramik bir deniz manzarasını sunan bir fotoğraf. Orijinal fotoğrafta ne İmamoğlu, ne de başka bir insan bulunuyor. Sonuç olarak, Ekrem İmamoğlu’nun mevcut bir fotoğrafı dijital olarak manipüle edilerek, yanlış bir bilgi yaymak amacıyla kullanılmıştır.”

İmamoğlu’ndan ‘katliam yasası’ çağrsı: Bu yanlıştan dönün

Kaynak: TELE1