Demirören Medya Grubu’nda üst düzey ‘Eylem Tok’ istifası

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 8:03 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 8:05 pm

Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut istifa etti. İddiaya göre Korkut, ‘Rojda Altıntaş‘ sürecini iyi yönetemediği için bu kararı aldı.

Demirören Medya Grubu’nda üst düzey bir istifa yaşandı. DHA Genel Müdürü Celal Korkut, görevinden ayrıldı. Korkut’un yerine gelecek isim için CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ’ın düşünüldüğü öğrenildi.

MedyaRadar’ın haberine göre Celal Korkut’un ayrılığının nedeni ‘Rojda Altıntaş’ sürecini iyi yönetememesi oldu.

ROJDA ALTINTAŞ SÜRECİNDE NE OLDU?

İstanbul’da Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur Oğuz Murat Aci’ye çarparak öldürdü. Aci’nin ölümün ardından DHA muhabiri Rojda Altıntaş bölgeye giderek yaşananları görüntüledi.

Fakat bu görüntüler ve haberler DHA tarafından yayınlanmadı. Muhabir Rojda Altıntaş da olaydan aylar sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kazadan sonra yaşananları yayınladı.

Altıntaş olaydan hemen sonra olay yerine gittiğini Timur Cihantimur’ ile ilgili haber hazırladığını, görgü tanıklar ile görüştüğünü yazdı.

Altıntaş görüntüleri daha sonra ajansa ulaştırdığını ve başına olaylar geldiğini yazdı. Altıntaş, haberin yayınlanmaması için Ziraat Bankası’ndan aldığı krediler ile Doğan Medya’yı satın alan Yıldırım Demirören’in eşinin kendisini aradığını, şoförünün de tehdit ettiğini söylemişti.

Altıntaş bu ifşaatları yaptıktan sonra DHA’dan ayrılma kararı aldı.

Açıklamalarının ardından Celal Korkut da DHA üzerinden bir haber yayınladı. Altıntaş’a mektup yazan Korkut, “Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum” dedi.

Rojda Altıntaş ise çağrıya yanıt olarak “Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmî hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim” dedi.

 

Demirören kredi taksitlerini ödemek için Hürriyet’e ait binaları sattı

Kaynak: TELE1