Formula 1’de olaylı yarış! Yönetimden direktif geldi, birinciliği takım arkadaşına bırakmak zorunda kaldı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2024 Pazar 5:48 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2024 Pazar 5:49 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

2024 Macaristan Grand Prix’sinde kazanan isim McLaren pilotu Oscar Piatstri oldu. Başından sonuna büyük heyecana sahne olan yarışta Norris yarışı kazanması için takım arkadaşı Piastri’ye yol verdi. Piastri kariyerinde ilk defa yarış kazandı.

Formula 1’de heyecan hız kesmeden devam ediyor. 2024 Macaristan Grand Prix’sinde McLaren pilotu Oscar Piastri takım arkadaşı Lando Norris’in yol vermesiyle yarışın galibi oldu. Lando Norris ise yaklaşık 4 saniye önde olmasına rağmen yerini takım tarafından verilen direktif nedeniyle Piastri’ye vermesiyle 2. oldu. Yarışın 3. ismi ise 7 kere dünya şampiyonu Lewis Hamilton oldu.

Şampiyona lideri Max Verstappen yarışın bitimine 20 tur kala lastik avantajını kullanarak önce Ferrari pilotu Charles Leclerc’i geçti ve Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un arkasına geldi. Hamilton için iki defa geçme denemesi yapan Verstappen, üçüncü denemesinde Hamilton’un direksiyonu kırmasından da dolayı temas yaşadı. Hamilton’un aracının sağ önüne, aracının sol arkasının teması sonrası Verstappen adeta havalandı ve aracı hasar aldı. Bu durumdan faydalanan Charles Leclerc Verstappen’i geride bıraktı. Verstappen takım direktörlerine adeta ateş püskürdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ