CHP’li Ali Öztunç’tan ‘normalleşme’ tepkisi: AKP’ye cansuyu verdi

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 11:20 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2024 Cuma 12:08 am

Haber: Haber Merkezi

CHP Milletvekili Ali Öztunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeleri eleştirdi. Öztunç, “Görüşmeler AKP’ye can suyu vermiştir” dedi.

Yerel seçimlerden sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeler kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. CHP Milletvekili Ali Öztunç TELE1’de yayınlanan Gerçeğin İzinde programında yaptığı açıklamalarda bu görüşmeleri eleştirdi. Kamuoyunda normalleşme olarak nitelendirilen görüşmelerin AKP’ye can suyu verdiğini belirterek “Seçimlerden sonra iktidar iktidardır muhalefet muhalefettir. Demokrasinin kuralıdır bu. Muhalefet denetlemekle görevlidir. Siz yetkinizi devrederse biter gidersiniz. Partinizin bir anlamı olmaz. Burada bir can suyu olmuştur. Normalleşme görüşmeleri AKP’nin yeniden ayağa kalmasına fırsat vermiştir” eleştirisinde bulundu.

“SAĞ SEÇMEN KILIÇDAROĞLU SAYESİNDE CHP’YE OY VERDİ”

Öztunç, sağ seçmenin oylarının CHP’ye gelmesinin eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde olduğunu belirtti. Öztunç, sağ seçmenin CHP’ye oy vermesindeki etkileri sayarak, “Sağ seçmenin bir sol partiye oy verme alışkanlığını getiren Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Sağ seçmen bu alışkanlığı adalet yürüyüşüyle, helalleşmeyle, milliyetçi demokratlarla görüşmeyle, muhafazakarla yapılan toplantılarla elde etti. Bunlarla sağ seçmen CHP’ye oy verebilme alışkanlığını elde etti. Bunlarda ittifaklar da etkili oldu” dedi.

Özgür Özel, “Normalleşme”nin tarifini yaptı

Kaynak: HABER MERKEZİ