Özgür Özel, “Normalleşme”nin tarifini yaptı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 5:08 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 5:25 pm

Haber: HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Normali, emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek, asgari ücrete zam yapalım demek, staj mağdurlarının sorunlarını birlikte çözelim demek” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde CHP’ye geçen Uşak Belediyesi’ni ziyaret etti. Özgür Özel, ziyaretin ardından halka seslendi.

Özel, ikili görüşme sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Siyasette yumuşama dönemi” açıklamasıyla gündeme gelen “normalleşme” tartışmalarına değindi.

Özgür Özel, siyasette “normal”in siyasilerin konuşması olduğunu, müzakere ile sonuç alamadığı durumda mücadele edeceğini söyledi.

Özel, “Birileri diyor ki CHP normalleşme diyor. Evet, normalleşme diyoruz. Yumuşama filan değil, normalleşme diyoruz. Normali siyasilerin konuşmasıdır. Normali, emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek, asgari ücrete zam yapalım demek, staj mağdurlarının sorunlarını birlikte çözelim demek. Emekli astsubayın, uzman çavuşun sorununu konuşmak ve müzakere etmek benim görevim. Bunları elbette yapacağım ama müzakere ile sonuç almıyorsak o zaman mücadele edeceğiz, sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir” dedi.

EMEKLİ MAAŞI İSYANI: AKP’Lİ DE GEÇİNEMİYOR DEM PARTLİ DE

Özgür Özel, emekli maaşlarının yetersizliğine tepki gösterdi.

Özel, “Zonguldak’ta da, Antalya’da da, Tekirdağ’da da, Ardahan’da da, Şırnak’ta da, Konya’da da, Uşak’ta da emeklinin AK Partilisi de DEM Partilisi de 10 bin lirayla geçinemiyor kardeşim. Alevisi de geçinemiyor, sünnisi de geçinemiyor” dedi.

Özgür Özel’den tüm liderlere çağrı: Bu işin siyaseti yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Normali, emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demektir, asgari ücrete zam yapalım demek, staj mağdurlarının sorunlarını birlikte çözelim demek” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ