ABD Başkanı Biden İsrail’in üç aşamalı ateşkes planını açıkladı: Hamas’a iletildi

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2024 Cuma 9:22 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2024 Cuma 9:23 pm

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail‘in Hamas‘a kapsamlı yeni bir teklifte bulunduğunu belirterek, “İsrail’in yeni teklifi Katar ve Hamas’a iletildi” dedi.

İsrail’in Filistin’e saldırıları 7 Ekim’den beri sürüyor.  ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçerek İsrail’in 3 aşamalı ateşkes planını açıkladı. Biden, Hamas’a kapsamlı yeni bir teklifte bulunulduğunu söyledi. Biden, “İsrail’in yeni teklifi Katar ve Hamas’a iletildi.” dedi.

3 AŞAMALI TEKLİF

NTV’nin haberine göre, anlaşmanın birinci aşamasına göre 6 hafta ateşkes yapılacak, İsrail askerleri tüm Gazze’den çekilecek, yaşlı, kadın, çocuk rehineler ve Filistinli tutsaklar serbest kalacak. İnsani yardım her gün Filistin’e girecek.

İkinci aşamada tüm rehineler geri verilecek. İki tarafta ölüler dahil, tutsak askerler serbest kalacak.

Üçüncü aşamada ise Gazze’nin yeniden inşası ve tüm düşmanlıkların bitirilmesi sağlanacak.

İsrail Cibaliya’dan çekildi, geriye hayalet kent manzaraları kaldı

İSRAİL’E ATEŞKES TEKLİFİNE DESTEK VERME ÇAĞRISI

Biden sözlerine şöyle devam etti:

“İhtiyacımız olan teklif bu ve şu anda masada bulunuyor. İsrail’e ateşkes teklifine destek verme çağrısında bulunuyorum. İsrail’in dünyada daha da izole olması riski var.”

İSRAİL’İN SALDIRILARI 7 EKİM’DEN BERİ SÜRÜYOR

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328’i çocuk, 10 bin 171’i kadın olmak üzere 36 bin 284 Filistinli öldürüldü, 82 bin 57 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail’de siren sesleri: Hamas’tan Tel Aviv’e füze saldırısı

ABD’de alınan iki binayla ilgili AKP açıklaması gerçeği yansıtmıyor

Kaynak: AA