ABD’de alınan iki binayla ilgili AKP açıklaması gerçeği yansıtmıyor

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 5:08 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 7:56 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

TELE1’in TBMM’de gündem olan, AKP’nin geçen yıl Washington’da aldığı iki binaya ilişkin haberini doğrulayan AKP’li Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “Daha önce Amerika’da, Washington’da alınan yerin yetersizliği nedeniyle bu yerin satışa çıkartılması ve onun yerine daha uygun fiziki şartlara sahip bir yerin alınması apaçık bir şekilde; kanuni, hukuki, şeffaf bir şekilde gerçekleşmiştir” sözleri gerçeği yansıtmıyor.

TELE1 yazarı ve Gazeteci Yılmaz Polat, AKP’nin Washington’da iki bina satın aldığını belgeleriyle ortaya çıkarmıştı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TBMM Genel Kurulu’nda ‘Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu Teklifi’ görüşmeleri sırasında konuyu gündeme taşıdı.

11 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

AKP’nin satın aldığı binalara 11 milyon dolar civarında para ödendiğini vurgulayan Çömez, alımlar için de Dışişleri Bakanlığı ile anlaşmalı bir firmanın komisyoculuk yapmasına tepki gösterdi.

Çömez ayrıca, Tele1’in yayınlarına dayanarak, ”Buna dair şüphesi olan arkadaş varsa ben para transferleri nasıl yapıldı, binalar nasıl alındı, görüşmeler nasıl yapıldı, tapu kayıtlarını, hepsini vermeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Konunun Meclis’te gündem olmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu söz almış ve ABD AKP temsilciliğinin Washington’da iki bina satın aldığına ilişkin Tele1’in haberini doğruladı.

Ancak AKP Millervekili Akbaşoğlu’nun tutanaklara geçen binanın birinin satıldığı ve başka bir bina satın alındığına ilişkin sözleri gerçeği yansıtmıyor.

Akbaşoğlu’nun konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Daha önce Amerika’da, Washington’da alınan yerin yetersizliği nedeniyle bu yerin satışa çıkartılması ve onun yerine daha uygun fiziki şartlara sahip bir yerin alınması apaçık bir şekilde; kanuni, hukuki, şeffaf bir şekilde gerçekleşmiştir. Sanki burada başka bir durum varmış gibi bu hususlara, bilinen bir hususa, orada başka manalar yükleyerek başka imalarda bulunmaya çalışmak işin mehabetine aykırıdır; bunu ifade etmek isterim.”

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İki bina 8 ay arayla alındı ve hala duruyor. Şimdiye kadar bir satma işlemi olmadı. ABD vergi dairesinin resmi kayıtlarımda böyle bir bilgi yok ve tapu kayıtları ve ABD Adalet Bakanlığı resmi belgelerinde de bir bina satılıp başka bir bina satın alındığına, böyle bir satış işlemi olduğuna ilişkin bir kayıt yok.

AKP ABD Temsilciliği’ne Washington’da ikinci milyon dolarlık tarihi bina

AKP Washington’da milyon dolarlık iki binayı ne yapacak?

Erdoğan Washington’da AKP binasını hizmete açacak

Kaynak: HABER MERKEZİ