Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek vermeyen ülkelere seslenerek, “Ey Batı, ey Arap ligi, ey azıcık da olsa vicdan sahibi olan bütün ülkeler, hepinize sesleniyorum, bu devran elbet dönecek. Bu dünya etme bulma dünyası, Türkiye, birliği beraberliği sayesinde bu mücadeleyi başarıya ulaştıracak. Gelin bu mücadelede Türkiye’nin yanında olun” dedi.

Erdoğan, AKP’li vekilleri eleştirerek “Vekillerimizin meclis çalışmaları konusunda pasif olduklarını istihbar ettim. Arkadaşların sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

– Vekillerimizin meclis çalışmaları konusunda pasif olduklarını istihbar ettim. Arkadaşların sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım.

– Türkiye, Barış Pınarı Harekatı’nı başlatma aşamasına bir anda gelmemiştir.

– Ülkemiz her hal ve şart altında müttefiklik hukukunun gereklerini yerine getirmiştir. Ama müttefiklerimizin başka işler çevirdiği ortaya çıktı.

– Suriye’deki Kürt ve Türkmen kardeşlerimize hakça davranılması için Esed yönetimine ısrarcı olduk.

– Son 8 senede ülke nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan 12 milyon kişi evlerinden kaçtı.

– Ey Arap Birliği, acaba siz ne kadar Suriyeliyi kabul ettiniz? Siz Suriye’yi Arap Birliği’nden çıkardınız.

DEAŞ’ın foyasını biz ortaya çıkardık. Fırat Kalkanı operasyonunda 3 bin DEAŞ üyesini etkisiz hale getirerek DEAŞ balonunu söndürdük.

– Müttefikler, Türkiye gibi meşru bir güç yerine PKK/YPG ile birlikte hareket etmeyi tercih ettiler.

– Bir tarafta rejim yüzbinlerce insanı katlederek ilerliyordu, diğer tarafta ise PKK/YPG ABD ile Avrupa’nın sınırsız desteğiyle çok sayıda insanı yerinden ederek sınırlarımızın dibinde bir terör koridoru oluşturuyordu. Bugün karşımıza dikilenlerin hiçbirinin o günlerde sesi çıkmıyordu.

“Ey Batı, ey Arap ligi, ey azıcık da olsa vicdan sahibi olan bütün ülkeler…”

– Ey Batı, ey Arap ligi, ey azıcık da olsa vicdan sahibi olan bütün ülkeler, hepinize sesleniyorum, bu devran elbet dönecek.

– Bu dünya etme bulma dünyası, Türkiye, birliği beraberliği sayesinde bu mücadeleyi başarıya ulaştıracak.

– Gelin bu mücadelede Türkiye’nin yanında olun.

– NATO ülkelerine sesleniyorum, bu PKK/YPG ne zaman NATO üyesi oldu da benim haberim olmadı. Başta ABD, NATO bunlara yardım ediyor.