8 ilde foreks dolandırıcılığı operasyonu! 19 kişi gözaltında

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:31 am - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:31 am

Kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtarak sahte siteler üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik 8 ilde ‘foreks‘ operasyonu yapıldı. Operasyonlarda, 19 şüpheli yakalandı.

İstanbul merkezli, 8 ilde kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtıp foreks yatırım ve yüksek kazanç vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen kişilere operasyon yapıldı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli yakalandı.

SÖZDE KÂR İÇİN PARA TALEBİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, şunları söyledi:

– Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Antalya, Diyarbakır, Burdur, Adana, Eskişehir, Osmaniye ve Siirt’te düzenlenen Sibergöz-32 operasyonlarında şüphelilerin;

Kendilerini “Yatırım Danışmanı” olarak tanıtarak iletişime geçtikleri vatandaşları “Forex Yatırım ve Yüksek Kazanç” vaadiyle sahte internet sitesine yönlendirdikleri,

Sitede var olmayan kazançları gösterip, bu kazançları elde etmek için çeşitli bahanelerle para talep ederek kazanç sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Foreks, Foreks operasyonu, İçişleri Bakanlığı, Ali Yerlikaya

 

Kaynak: HABER MERKEZİ