7 çocuk Kuran kursunda tecavüze uğraşmıştı! Müftü devlet töreni ile uğurlandı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 10:38 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 10:41 pm

Erzurum Palandöken’de Diyanet’e bağlı Kuran kursunda 7 çocuk, Hakan A. tarafından tecavüze uğradı. İhmal nedeniyle görevden alınan Palandöken müftüsünü plaketle uğurlanmasının ardından tayini çıkan Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım, vali ve il protokolü devlet töreni ile uğurlandı.

Erzurum’da Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda yurt yöneticisi N.K., inisiyatif alarak Diyanet personeli olmamasına rağmen H.A.’yı belletmen olarak atadı. 21 yaşındaki H.A. isimli belletmen yurtta 7 çocuğa tecavüz etti.

YURT MÜDÜRÜNE MAAŞ KESİNTİSİ!

Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt müdürü Nuhi K. hakkında “görev mahallindeki usul ve esasları yerine getirmediği” için maaş kesintisi uygulandı.

Skandal olayın ardından Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar görevden alındı. Acar’a geçtiğimiz Mayıs ayı sonu veda yemeği düzenlenerek plaket verildi.

SKANDALLA İLGİLİ TEK BİR AÇIKLAMA YAPMAYAN MÜFTÜ TÖRENLE UĞURLANDI

Olayla ilgili tek kelime konuşmayan Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Malatya Müftüsü olarak tayin edildi.

Rezalet! Kuran kursunda 7 çocuğa tecavüz olayında ihmali nedeniyle görevden alınan müftüye plaketle veda partisi

Sözcü’nün haberine göre; Müftü Yıldırım’ı, Malatya’ya Erzurum Valisi Okay Memiş ve il protokolü uğurladı. Erzurum Valiliği resmi sosyal medya sitelerinden Müftü Yıldırım’ın Malatya’ya tayin olmasını, “Malatya İl Müftüsü olarak atanan Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım için veda programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Valimiz Sn. Okay Memiş, Yıldırım’a Erzurum’da yaptığı hizmetler için teşekkür ederken, yeni görevinde başarı temennisinde bulundu” notu ile paylaştı.

BELLETMEN TUTUKLANDI

Çocuklara cinsel istismarda bulunan belletmen Hakan A., tutuklandı, yargılandı ve 119 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Daha sonra çocukların kaldığı yurtta aynı zamanda işkenceye de maruz kaldıklarını anlatmaları üzerine belletmen ile Yurt Müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G.’nin de tutuklanmasına karar verildi.

MAĞDUR ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI DEHŞETİ ANLATTI

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşması önceki gün görülen davada daha önce duruşmaya katılamayan mağdur çocukların ifadeleri alındı.

Duruşmada çocuklar, daha önceki ifadelerinde olduğu gibi kafalarının duvardaki Atatürk posterlerine doğru çarpıldığını, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu ‘Haydar’ isimli sopalarla dövüldüklerini, ağır hakaretlere uğradıklarını, bu olayların her gün yaşandığını tekrarladı.