6 yaşındaki çocuğa annesi ve üvey babasından sistematik işkence!

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:04 am - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:05 am

Ankara’da yaşayan Özlem İ. 6 yaşındaki yeğeni Reyhan Ö.’nün vücudundaki morluklar ve yürüyüşündeki bozuklukları fark ettikten sonra soluğu savcılıkta aldı. Çocuğun annesi ve üvey babası tarafından sistematik olarak işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre Mamak ilçesinde 38 yaşındaki Leyla Ö., eşinin ölümünün ardından Hayati Ö. ile evlendi. İlk eşinden olan kızı Reyhan’ı kız kardeşine bırakan Leyla Ö., bir süre sonra kızını tekrar yanına alarak yeni eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda kardeşini arayan Leyla Ö, Reyhan’ın küçük kızını kıskandığını bahane ederek kardeşinden ona bakmasını istedi.

Teyze Özlem İ., 6 yaşındaki yeğeni Reyhan’ı alıp evine götürdüğünde korkunç vahşetle yüzleşti. Minik kız, kollarının ve sırtının acıdığını söylemesi ve dokunmamasını isteyince şüphelenen teyze, yeğeninin vücudundaki morlukları fark etti. Yürümekte de zorluk çeken küçük Reyhan, teyzesine, ayağının acıdığını, üvey babasının tek ayak üzerinde beklettiğini, eliyle, terlikle ve sopayla dövdüğünü söyledi. Özlem İ. vakit kaybetmeden soluğu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda aldı ve kız kardeşi ve eniştesinden şikayetçi oldu. Başsavcılık soruşturma başlattı. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan Reyhan, annesi ve üvey babasının kendisini darp ettiğini, neden darp ettiklerini bilmediğini, yemek vermediklerini, kanepede tek başına uyuduğunu, banyo yaptırmadıklarını, kıyafet almadıklarını ve tuvalete girdiğinde ışığı kapatıp kapıyı kilitlediklerini anlattı.

Erzurum’daki yatılı Kur’an kursunda 14 çocuğa ‘işkence’ye yöneticiye 39, hizmetliye 36 yıl hapis!

8 YIL HAPİSLE YARGILANACAKLAR

Gözaltına alınan Leyla Ö. ile üvey baba Hayati Ö. suçlamaları kabul etmedi. Savcılığa ifade veren teyze Özlem İ, kardeşinin Reyhan’ı 20 günlükken kendisine bıraktığını, daha sonra Reyhan’ı bağlanan maaşı alabilmek için ‘çocuğumu kaçırdılar’ diyerek geri aldığını, 22 Haziran 2022’de kardeşinin tekrar arayarak Reyhan’ı almasını istediğini söyledi. Özlem İ., “Kardeşime gittiğimde valizi hazırdı kimseyle muhatap olmadan çocuğu aldım eve götürdüm. Üstü başı kirliydi, bakımsız görünüyordu. Doktora götürdük, rapor aldırdık. 5 ay yanımda kaldı. Işıkları kapatmamıza izin vermiyordu” dedi. Savcılık, Leyla Ö. ve Hayati Ö. hakkında ‘Çocuğa eziyet etme’ suçundan sekizer yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede mağdur beyanındaki ‘yemek vermeme, tuvalete kilitleyip ışıkları kapatma, sürekli olarak şiddet uygulama’ şeklindeki eylemlerin sistematik şekilde mağdurun eziyet çekmesine yol açacak nitelikte bulunduğu ifade edildi.