6-1’lik maç sonrası Sneijder küplere bindi

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 2:03 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 2:03 pm

Napoli’nin Ajax’ı 6-1 yendiği maçın sonrasında Wesley Sneijder maçla ilgili oldukça çarpıcı ifadeler kullandı.

 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin en sürpriz sonucuna İtalyan Napoli imza attı. Liverpool, Ajax ve Rangers’ın olduğu A Grubu’nda müthiş bir performans gösteren İtalyanlar, Liverpool ve Rangers zaferleri sonrasında şimdi de Hollanda devini dağıttı.

Kim Min Jae ve Eljif Elmas’lı Napoli’nin 6-1 kazandığı karşılaşmada gol perdesini Ajax açtı. 9’da genç yıldız Mohammed Kudus fileleri sarstı. Bu gol sonrası rakip kaleyi adeta abluka altına alan mavi-beyazlı takım, 18 ve 47’de Giacomo Raspadori, 33’te Giovanni Di Lorenzo, 45’te Piotr Zielinski, 63’te Khvica Kvaratskhelia ve 81’de Giovanni Simeone’nin golleriyle rakibini hezimete uğrattı. Öte yandan Hollanda ekibinde Tadic, 73’te gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

ÇOK AMATÖRCE’

Hollandalı efsane futbolcu Wesley Sneijder maçtan sonra yaptığı sert eleştiriler;

‘Maçtan önce analiz ettiğimiz her şey sahada gördük. Napoli ne yapması gerekiyorsa yaptı. Ajax maçın başından itibaren kontrolü Napoli’ye verdi. Ajax çok amatörce bir şekilde davranıp Napoli’nin hızını ve kalitesini hiç dikkate almamış. Daha devre arası olmadan zaten skor 4-1 oldu. Demek ki burada bir şeyler doğru değil.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIĞINI GÖRMEK İSTERDİM’

Ajax Teknik Direktörü Schruder’in oyuncu değişikliklerini eleştiren Snejder, ‘Neden değişiklikler devre arasında ya da daha önce yapılmadı? Neden her maç aynı isimler oyundan alınıp yerine aynı futbolcular sokuluyor? Oyundan alınırken Berghuis’in hayal kırıklığı yaşadığını görmek isterdim.’

‘GERÇEKTEN BÜYÜK BİR UTANÇ’

‘Dusan Tadic ve Daley Blind gibi futbolcular hep oyunda tutuluyorlar. Sürekli aynı futbolcuların sahada kalması gerçekten büyük bir utanç. Napoli kadar iyi takım değiliz diyor. O zaman kendine şunu sormalısın: ‘3-1, 4-1 geriye düştüğünde bile hiçbir şey yapmayacak mısın? Kulübene baktığında elinde ne varsa onu kullanmalısın.’ İfadelerini kullandı.