500 metre derine dalabilen su altı robotu: Pairot

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 2:53 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 2:53 pm

Haber: Ceren Ural

Suyun 500 metre kadar altına dalabilen su altı robotu Pairot… Robotun uzmanı, “Numune alabiliyor. Sudan numune alabiliyor, topraktan numune alabiliyor” dedi.

TELE1’de yayınlanan ve Alp Yanardağ’ın sunumuyla ekranlara gelen ‘Bilim Teknoloji Evreni’ programında 500 metre derine dalabilen su altı robotu Pairot hakkında robotun uzmanı bilgi verdi.

Pairot’un uzmanı şu bilgileri verdi:

“Cihazımızın ismi Pairot. Pairot, suyun 500 metre kadar altına temel amacı görüntüleme olmak üzere çeşitli operasyonlarda kullanılıyor. Bilimsel araştırmalarda çalışıyor.

Numune alabiliyor. Sudan numune alabiliyor, topraktan numune alabiliyor. Bunun dışında aslında siz suyun altına bir araç gönderiyorsunuz istediğiniz şekilde özelleştirebiliyoruz biz bunu.

Pairot, tamamen bataryalı bir sistemden oluşmakta. Bataryası 4-6 saat arasında kullanım imkanı veriyor bize. Tabii ki bu kullanıma bağlı, çalıştığı suya bağlı, çalıştığı güce bağlı.

Pairot’un öne çıkan en büyük özelliklerinden biri de aslında şasisinin oldukça kuvvetli olması. Şasi büyük oranda alüminyum ve mühendislik plastiklerinden oluşuyor. Bundan dolayı Pairot’u isterseniz mağarada kullanın bir su altı mağarasında kullanın, isterseniz bir tünelde kullanın ona zarar vermeniz pek mümkün değil.”

Kaynak: HABER MERKEZİ