50 yaşındaki kadın, ‘Hamurla mı uğraşacaksın’ diyen eşine inat fırıncı oldu

Yayın tarihi: 19 Ekim 2020 Pazartesi 7:43 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2020 Pazartesi 7:43 pm

Eskişehir’de evinde yaptığı unlu mamulleri pazar yerindeki tezgahında satan 50 yaşındaki Ayşe Aytekin, eşinin “Hamurla mı uğraşacaksın” sözüne inat fırıncı oldu.

Evli ve iki çocuk annesi 50 yaşındaki Ayşe Aytekin, 10 yıl önce evinde ekmek, bazlama ve çörek gibi unlu mamulleri üreterek, çarşamba günleri ilçede kurulan pazarda satmaya başladı.

İş yeri açmak istediğini söylediği eşi Mehmet Aytekin’in bunu umursamaması üzerine belediyeden aldığı destekle fırınını açtı. Fırın sahibi olan Ayşe Aytekin’e şimdi bazı günlerde eşi Mehmet Aytekin yardımcı oluyor.

“EN SONUNDA BENİM DEDİĞİM OLDU”

Komşularının kendisinden sipariş istemesi üzerine bazlama ve çörek yapmaya başladığını dile getiren Aytekin, şöyle konuştu:

“10 yıldır Karaburhan ve Kepen ekmeği, haşhaşlı, peynirli çörek ve bazlama yapıyorum. Sivrihisar’a özgü ekmekler ile çörekleri yapıyorum. Onları sadece meşe odunuyla pişiriyorum. Her çarşamba ilçedeki pazar yerine çıkıp hamur işleri satıyordum. Eşime çok kereler iş yeri açma fikrimi ilettim ancak ‘Boş ver, hamurla mı uğraşacaksın’ deyip bana yardımcı olmadı. En sonunda benim dediğim oldu. Şimdi eşimi iş yerimde kürekçi yaptım.”

Kadınlara hayallerinden vazgeçmemelerini, kendi ayakları üzerinde durmak için çalışmalarını tavsiye eden Aytekin, iş yeri açmasıyla kendine olan güveninin de arttığını ifade etti.