4 aylık iş için bin 405 kişi başvurdu

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 11:37 am - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 11:37 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Utanmadan işsizlik diyorlar” sözleri gündemdeki yerini korurken, iş ilanlarına gelen yoğun başvurular ‘işsizlik’ sorununun boyutunu gözler önüne seriyor. Son olarak Tunceli’de İŞKUR’un 110 kişiyi istihdam etmek için verdiği bir temizlik görevlisi ilanına bin 405 kişi başvurdu.

İŞKUR, Tunceli’nin merkez ve 7 ilçesindeki okulların temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetlerinde 4 ay süreyle çalıştırılacak 110 kişi için 22 Ağustos 2022’de ilan verdi. İlana, bin 405 kişi başvurdu.

Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya?” diyen Erdoğan’ı yalanlayan başvuru sayısı

Programa katılanlar arasında noter huzurunda kura çekildi. Kura sonucunda 110 asil ve 110 yedek belirlendi. Kurada ismi çıkanlar, 9 Eylül Cuma günü Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda işe başlayacak.

ERDOĞAN “İŞSİZLİK” YOK DEMİŞTİ

İş ilanlarına, istihdam edilecek kişi sayısının çok üstünde başvuruların yapılması AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki ay yaptığı “Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş. İş çok” açıklamayı hatırlattı.