300 liraya otobüs bileti satılan göçmenler Ankara’ya yürüyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 12:00 pm

AKP’nin Avrupa’ya bir koz olarak kullandığı ve sınır kapılarına taşıdığı göçmenler koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Karantina sonrası Niğde Otogarı’na bırakılan göçmenler Ankara’ya yürümeye başladı.

Sınır kapılarından geri dönmek zorunda kalan göçmenler Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Osmaniye’deki kampında karantinaya alındı. Göçmenler daha sonra çeşitli illere taşınan göçmenlerden bir grup da Niğde Otogarı’na götürülerek kaderlerine terk edildi.

Niğde’ye götürülen 35 göçmen Birgün’den İsmail Arı’ya konuştu. Göçmenler, “İki gündür Niğde otogarında aç ve susuz bir şekilde beklediklerini belirterek kendilerine fahiş fiyatlarla otobüs bileti satılmaya çalışıldığını” söyledi. Otobüs bileti alamayan göçmenler, Niğde’de Ankara’ya yürümeye başlayarak kendilerine yardım edilmesini istedi.

OTOBÜS BİLETİ ALACAK PARALARI YOK

Niğde’ye götürülen Irak Vatandaşı Lokman A. “Biz Niğde’ye gitmek istemiyoruz, ‘Bizi daha önce yaşadığımız şehirlere götürün’ dedik. Bize, ‘Bizim belirlediğimiz şehirlere gideceksiniz’ denildi. Niğde Göç İdaresi bize seyahat belgesi verdi ve ardından da polis eşliğinde Niğde Otogarı’na bırakıldık. Bizim otobüs bileti alacak paramız yok” diye konuştu.

300 LİRAYA BİLET SATILIYOR

Göçmenlere fahiş fiyatla otobüs bileti satılmaya çalışıldığını belirten Lokman A. “Bir otobüs bileti ortalama 300 TL’den satılıyor. Az önce yanımıza gelen bir kişi ‘Sekiz kişiyi 2 bin 500 TL’ye götürürüm’ dedi. Burada mahsur kaldık ve çocuklar da var. İki gündür buradayız, yemek yemedik ve çaresizlikten otoban kenarından yürümeye başladık” dedi.