28 Şubat hükümlüsü Kılıç ve Deniz tahliye edildi

Yayın tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe 11:48 am - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 2:12 pm

28 Şubat Davası‘nda hüküm giyen eski Orgeneral İlhan Kılıç ve eski Tümgeneral Kenan Deniz, Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından bugün tahliye edildi.

28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezası alan 75 yaşındaki eski Tümgeneral Kenan Deniz ile 87 yaşındaki eski Orgeneral İlhan Kılıç hakkında tahliye kararı verildi.

Cezaevinden çağrılmaları sonucu Marmara yerleşkesine giden komutan yakınlarının yaklaşık yarım saatlik bekleyişi saat 12.25 gibi sona erdi. Tahliye edilen Kılıç ve Deniz’i, tutuklu bulundukları Silivri Marmara Cezaevi otoparkında aileleri karşıladı. Cumhuriyet’e konuşan Kılıç ve Deniz, “Silah arkadaşlarımızı arkada bırakmanın burukluğunu yaşıyoruz” dedi.

“BURUK BİR SEVİNÇ”

İlhan Kılıç’ın oğlu Güvenç Kılıç ise, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz çünkü diğer komutanlar halen sağlık sorunu ve suçsuzlukları ortada olduğu halde içeride” ifadelerini kullandı. Başlayan sürecin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Kılıç, “Dileriz diğer komutanlarımız da bir an önce sevdiklerine ve sağlıklarına kavuşurlar” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Orgeneral İlhan Kılıç ile eski Tümgeneral Kenan Deniz’ın cezaları Cumhurbaşkanı Kararı ile kaldırıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Adi suçlardan 9 yıl 46 ay hüküm giyen Osman Kartal’ın cezası da sağlık sorunları nedeniyle affedildi.

Adli Tıp raporuna göre İlhan Kılıç ve Kenan Deniz’de “kocama” hali görülmüştü.

87 yaşındaki İlhan Kılıç, 28 Şubat döneminin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri ve eski Hava Kuvvetleri Komutanıydı. 75 yaşındaki Kenan Deniz ise dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı ve Başbakan Askeri Başdanışmanı’ydı.

28 Şubat Davası’nda duruşma 13 Mart’a ertelendi! Genelkurmay’a sorulacak

Görüş sırasında üç kez baygınlık geçiren 28 şubat tutuklusu Kılınç hastaneye kaldırıldı