28 Şubat davası: 9 emekli general tutuklandı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 9:38 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 Cuma 6:05 pm

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 28 Şubat davasında yakalama kararı verilen emekli orgenerallerden Aydan Erol, İlhan Kılıç ve Kenan Deniz, İdris Koralp, Çetin Saner de infaz savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emekli orgeneraller Çetin Doğan, Çevik Bir, Hakkı Kılınç ve Ahmet Çörekçi de tutuklanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce emekli orgeneraller Aydan Erol, İlhan Kılıç ve Kenan Deniz gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim olan İdris Koralp ile Silivri Adliyesi’ne getirilen Çetin Saner de infaz bürosundaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Ceza İnfaz Kurumlarına gönderildi.

28 ŞUBAT ‘DAVASI’ SAVCISI, HAKİMİ, BELGE GÖNDERENİ FETÖ’DEN TUTUKLU

28 Şubat davasını açan savcı Mustafa Bilgili FETÖ üyeliğinden, soruşturma aşamasında savcılığa bilgi ve belge gönderen Genelkurmay Eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse FETÖ üyeliği ve 15 Temmuz Darbe girişimini planlaması sebebiyle tutuklu bulunuyor. Davanın duruşma savcısı Kemal Çetin ile soruşturma hakimi Mustafa Karatay da FETÖ tutuklusu.

EMEKLİ GENERAL AHMET ÇÖREKÇİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

28 Şubat davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan emekli general Ahmet Çörekçi tutuklandı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 emekli general hakkında yakalama kararı vermesi üzerine, sanıklar arasında bulunan emekli orgeneral Ahmet Çörekçi polis tarafından İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Polis ekipleri tarafından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Çörekçi, sağlık sorunları sebebiyle savcılık katına çıkarılmadı. İnfaz işlemlerinin yapılmasını adliyenin nezarethanesinde bekleyen Çörekçi, daha sonra ise tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

ÇETİN DOĞAN VE ÇEVİK BİR NAKLEDİLDİ

28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 emekli general için yakalama kararı çıkarılmasının ardından, Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dün Bodrum Adliyesi’ne giden Çetin Doğan ve Çevik Bir, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürülmüştü. Ancak ilerleyen saatlerde alınan kararla, Buca, Kırıklar’da bulunan İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildiler.” dedi.

28 Şubat davası: Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklandı

“TÜRK ADALETİ İÇİN YÜZ KARASI”

Adliye çıkışı konuşan Çetin Doğan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Bu Türk adaleti için yüz karası bir şey” demişti.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi. Söz konusu maddeler kapsamında generallerin rütbelerinin alınarak, TSK ile ilişiklerinin kesileceği belirtildi.

28 Şubat davasında cezası kesinleşen generallerin rütbeleri sökülecek