28 Şubat davası: Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklandı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 5:14 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 Cuma 9:32 am

28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 emekli general için gözaltılar başladı. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Orgeneral Çevik Bir  ve Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç tutuklandı. 

Yargıtay’ın 28 Şubat davasında verilen müebbet hapis cezalarını onanmasının ardından başlatılan infaz süreci sonrası sanıkların infaz erteleme talepleri reddedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 general hakkında yakalama kararı çıkardı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıkların gözaltına alınmaya başladığı belirtildi.

ÇETİN DOĞAN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın Bodrum ilçesindeki evinde hareketli dakikalar yaşandı. Evinden 3 koruması eşliğinde özel otomobiliyle saat 15.30’da ayrılan Doğan Bodrum Adliyesi’ne gitti. Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ne giderek teslim oldu. Doğan, tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi’n gönderildi. Adliye çıkışı konuşan Çetin Doğan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Bu Türk adaleti için yüz karası bir şey” dedi.

“BU KARARDAN UTANACAKSINIZ”

Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz ise, Twitter hesabından kararı eleştirerek, şu açıklamayı yaptı: “Ne Balyoz Davası’nda ne de 28 Şubat Davası’nda yaşanan hukuksuzluklara boyun eğdi Çetin Doğan. Sağlık sorunlarına karşın infaza yönelik yakalama kararının gereği için de Bodrum Adliyesi’nde şuan. Birileri gibi kaçmadı, göçmedi! Bu karardan ileride biz değil, sizler utanacaksınız! 84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak.”

28 Şubat davasında cezalar kesinleşti

 

ÇEVİK BİR DE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ise Bodrum’un Dirmil Mahallesi, Cennetköy Sitesi’ndeki villasından korumaları ile ayrıldı. İstanbul’a gitmek üzere yola çıktığı öğrenilen Çevik Bir’in, otomobili, 17.30 sıralarında Milas ilçe merkezinde ana yolda polis tarafından durduruldu. Bir, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İşlemlerinin ardından Milas Adliyesi’ne sevk edilen Bir, burada savcıya ifade verdiği ifade sonrası Muğla Cezaevi’ne gönderildi.

HAKKI KILINÇ DA TUTUKLANDI

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Hakkı Kılınç, sağlık kontrolü sonrası Manavgat Adliyesi’ne sevk edildi. Hakkı Kılınç işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi. Yazıda, “Kesinleşen karara göre 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 30 ve 31’inci maddelerine göre gereğinin yapılarak infazından mahkememize bilgi verilmesi hususunda gereği rica olunur” denildi. Söz konusu maddeler kapsamında generallerin rütbelerinin alınarak, TSK ile ilişiklerinin kesileceği belirtildi.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN İSİMLER

Yakalama kararı çıkarılan generallerin isimleri: Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

28 Şubat davasında cezası kesinleşen generallerin rütbeleri sökülecek