27 yaşındaki Ferhat’ın tek umudu aşı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2019 Perşembe 9:12 am - Güncelleme: 17 Ocak 2019 Perşembe 9:31 am

27 yaşında bir genç olan Ferhat Cennetoğlu iyileşmeyi bekliyor. Nazofarenks yani üst yutak kanseri teşhisi konan Ferhat’ın 1.5 senedir süren tedavisi sonuç vermedi. Doktorlara göre tek çare genetik bir araştırma ve aşı.

13 yaşındayken yakalandığı kanseri atlatan Ferhat Cennetoğlu’nun hastalığı 27 yaşındayken nüksetti. 1.5 senedir süren tedavisinden olumlu sonuç alamayan Ferhat’ın iki gözü de ödemden dolayı kapanmış durumda. Kemiklerine de kanser sıçrayan Ferhat’ın iyileşebilmesi için ise genetik bir araştırma ve araştırmaya göre hazırlanacak bir aşı tedavisi şart.

3 AY VAKTİMİZ KALDI

Milliyet’e konuşan anne Behiye Cennetoğlu, oğlunun nükseden hastalığına uygulanan ve 2 seneye yakın süren tedavisinin sonuç vermediğini söyledi. Oğlunun son umudunun yurtdışında yapılan bir genetik araştırma ve aşı tedavisi olduğunu söyleyen Cennetoğlu, genetik araştırma için ilk etapta 20 bin lira gerektiğini de belirtti. Ancak aile zamana karşı bir yarış içerisinde çünkü iki gözü de kapanan Ferhat’ın mümkün olan en kısa süre içerisinde tedaviye başlaması şart.

SOSYAL MEDYADAN YARDIM ÇAĞRISI

Sosyal medyadan “Ferhat için ses ver” kampanyası başlatan aile ilk etapta 10 bin TL toplamayı başardı. Ancak bu meblağ Ferhat’ın tedavisine başlaması için yeterli değil. Genetik araştırma sadece 20 bin tl ve daha sonra uygulanacak aşı için de aileye yardım gerekiyor.