27 öğrenciye cinsel istismar eden öğretmenden pişkin talep

Yayın tarihi: 10 Eylül 2022 Cumartesi 6:36 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 2:23 pm

Antalya’da öğretmenlik yaptığı okulda 27 öğrenciye istismar ettiği için 636 yıl hapis cezası alan Mahmut Aydın Köksar yeniden hakim karşısına çıktı. Köksar, “5 yıldır içeride tutukluyum, çok uzun oldu, beraatımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın Kepez ilçesindeki bir ilkokulda 5 yıl önce öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Mahmut Aydın Köksar, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, 26 çocuğa karşı ‘cinsel istismar’ suçunu işlediği gerekçesiyle, hiçbir indirim uygulanmadan toplam 621 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öğretmenlikten de menedilen Mahmut Aydın Köksar’a aynı dosya kapsamında geçen yıl çıkartıldığı mahkemede bir çocuğa daha benzer suçu işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası daha verildi. Toplamda 636 yıl cezaya çarptırılan Mahmut Aydın Köksar’ın dava dosyası 6 çocuğun raporunun eksik olması nedeniyle istinaftan döndü.

İstismarcı babaya ilk celsede 78 yıl ceza!

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahmut Aydın Köksar, bugün aynı dava kapsamında yeniden hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Köksar’ın SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi vekilleri ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 26 Ekim’e ertelendi.