İstismarcı babaya ilk celsede 78 yıl ceza!

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 1:43 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 2:41 pm

Özel Haber: Barış Önal

BARIŞ ÖNAL – TELE1

İzmir’de çocuğunu istismar eden baba hakim karşısına çıktı. Babaya,  cinsel istismar ve tehditten 78 yıl ceza verildi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, “Umarım bu diğer davalar için de bir emsal olur” dedi. Avukat Yeşim Aydın ise babanın ifadesini değiştirmeye çalıştığının altını çizdi.

İzmir’de bir çocuk 6 yaşından itibaren babasının cinsel istismarına ve sözlü baskısına maruz kaldığı ortaya çıktı. Şu an 15 yaşında olan çocuk, yaşadıklarını komşularının eve gelmesiyle itiraf etti. Çocuğunun beyanlarıyla birlikte istismarın ortaya çıkmasının ardından baba U.Ö hakkında soruşturma başlatıldı. İfadesi alınan U.Ö tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dün hakim karşısına çıkan sanık baba çocuğuna istismar ve tehditten toplam 78  yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dosyayı başından bu yana takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, duruşmanın ardından TELE 1’e konuştu. Mahkeme başkanının çocuğun üstün yararı ilkesine uygun olarak hareket ettiğini söyleyen Özkan, “Çok uzun süre hasret kaldığımız bir karakterdi. Çocuğumuzu dışarı çıkarttı. Travma yaşamaması için. Adam çocuğun yüzünü göreceğim dediğine, mahkeme başkanı ‘çocuk ifadesini verdi. Üstün yararı için çocuğu mahkeme salonuna almıyoruz dedi. Umarım bu diğer davalar için de bir emsal olur” ifadelerini kullandı.

İSTİSMARCIDAN KLASİK SAVUNMA: ŞEYTANA UYDUM

Avukat Yeşim Aydın ise karakolda suçunu itiraf eden babanın mahkeme salonunda ifadesini değiştirmek istediğinin altını çizdi. Aydın, “Şeytana uydum” diyerek suçunu itiraf eden babanın, “Karım benden boşanmak istiyordu ama ben kızımı çok sevdiğim ve onun babasız büyümesini istemediğim için boşanmadım ondan böyle bir iftira attılar’ diyerek ifadesini değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Çocuk istismarı davasında şok karar! Sarkıntılık düzeyinde kaldığı için…

“İFADEMİ TEHDİT VE BASKI ALTINDA VERDİM”

Mahkeme başkanının çocuğun itirafından sonra baba ile yaptığı telefon görüşmesinde kullandığı cümleleri sorması üzerine babanın ‘tehdit ve baskı altında konuştum’ dediğini söyleyen Avukat  Aydın, ” ‘Kızımla konuşmadan önce eşimin akrabaları beni tehdit etti ben o konuşmaları baskı altında yaptım’ dedi. Ama ses kaydında o kadar doğaldı ki hiç yazılı kağıttan okur gibi değildi. ‘Yalvarırım yapma, bak kendimi öldürürüm’ diyordu. spontane konuşuyordu çalıştığı dükkana gelen müşterilere cevap veriyordu. “diye konuştu.

“SUÇUNU İTİRAF ETTİN”

Mahkeme Başkanının “Karakolda neden suçunu itiraf ettin. Şeytana uydum dedin” diye sormasının ardından baba, ‘beni karakolda dövdüler polisler bana işkence yaptılar bende bu yüzden kabul etmek zorunda kaldım’ dedi. Avukat Aydın babanın ifadelerinin çeliştiğini ve varsayımlar üzerine konuştuğunu belirterek, “Dava dosyasındaki kanıtlarda çocuğun cinsel organında babanın spermi bulunmamasına rağmen ‘eşim benim spermlerimi alıp kızımın cinsel organına bırakmış olabilir’ dedi. tamamen varsayımlar üzerine konuştu” dedi.