26 kişinin öldürüldüğü saldırıya ‘aldatmaca’ diyen komplo teorisyeni 965 milyon dolar ödeyecek

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 8:57 am - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 8:58 am

ABD’de 2012 yılında 20 çocuk ve altı yetişkinin öldürüldüğü Sandy Hook okul saldırısına ‘aldatmaca’ diyen komplo teorisyeni Alex Jones’un 65 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

ABD’li radyo sunucusu ve komplo teorisyeni Alex Jones, 2012 yılında yaşanan, 20 çocuk ve altı yetişkinin öldürüldüğü Sandy Hook okul saldırısının ‘hükümetin Amerikalılardan silahları almak için düzenlediği bir senaryo’ olduğunu iddia etmiş, kimsenin ölmediğini söylemişti. Jones, hayatını kaybedenlerin ailelerini ’kriz oyuncuları’ olarak nitelendirmişti.

BBC’de yer alan habere göre, hayatını kaybeden sekiz kişinin aileleri ve saldırıya müdahale eden bir FBI memurunun saldırının ‘aldatmaca’ olduğunu iddia eden Jones’a Connecticut’ta açtığı dava sonuca bağlandı. Saldırıyla ilgili iddiaları internetteki destekçileri tarafından kurbanların ailelerine yönelik saldırılara dönüşen Jones’un 965 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Bu yılın ağustos ayında Jones, Texas’ta da aynı sebepten yargılanmış, 49.3 milyon dolar tazminat ödemesine karar verilmişti.

ABD’den kripto para borsasına ceza!