İstanbul seçim sonucu… Anadolu Ajansı sonucu açıklamadan seçim bitti! Binali Yıldırım: Adam kazandı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2019 Pazar 5:15 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2019 Pazar 8:17 pm

Son dakika… İstanbul seçim sonucu… İstanbul seçim sonuçları 2019.  23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimini CHP ve millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu büyük farkla kazandı. İmamoğlu’nun kazandığını 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi yine tele1.com.tr duyurdu.

Anadolu Ajansı İstanbul Belediye seçiminin sonucunu açıklamadan, seçim bitti. Binali Yıldırı, ekranlara çıkarak ‘Adam kazandı’ dedi. Anadolu Ajansı, seçim sonucunu o zaman açıkladı. AA, her zamanki gibi başlarda AKP Adayını önde gösteriyordu.

23 HAZİRAN iSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI… ANKA ve AA

23 Haziran İstanbul seçiminin sonucunu 10 milyon 560 bin 963 seçmen belirleyecek

İMAMOĞLU’NUN KAZANDIĞINI TELE1.COM.TR DUYURMUŞTU

31 Mart 2019 Yerel seçimiminde Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını ilk olarak açıklayan tele1.com.tr, 23 Haziran İstanbul seçiminde de kazananı herkesten önce ilan edecek. 31 Mart seçimlerinde Anadolu Ajansı verilerine göre Binali Yıldırım 86 bin oyla önde gözükürken, Tele1, İstanbul seçimini Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını manşetine taşımıştı.

tele1.com.tr 23 Haziran 2019 Pazar günü tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını tele1, Anka Ajansı ve Anadolu Ajansı verilerini karşılaştırmalı olarak verecek. İlçelerden tüm veriler ve bilgiler anı anına ww.tele1.com.tr ‘de yayımlanacak.

İstanbul genelinde kurulacak 31 bin 124 sandıkta oy kullanacak olan 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 21 aday arasından tercihini yapacak.

Tekrarlanan seçimlerde, 31 Mart seçiminden farklı olarak seçmene tek oy pusulası sunulacak.

İstanbul yeniden sandık başında

DÖRT PARTİ 17 BAĞIMSIZ

AKP, CHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olmak üzere 4 parti ve 17 bağımsız adayın yarıştığı seçimlerin oy pusulası için bir önceki seçimlerdeki sıralama kullanıldı, yarıştan çekilen adaylar çıkarıldı.
Oy verme işlemi pazar günü saat 08:00’de başlayıp 17:00’da sona erecek.

Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın

Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

AA: 19.30’DA AÇIKLAYACAĞIZ

Anadolu Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili veri akışını saat 19.30’da başlatacağını duyurdu.