İstanbul yeniden sandık başında

Yayın tarihi: 23 Haziran 2019 Pazar 8:08 am - Güncelleme: 23 Haziran 2019 Pazar 11:04 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için kent genelinde saat 08:00 itibarıyla oy kullanma işlemi başladı.

İstanbul, yeni belediye başkanını belirlemek için bugün sandık başına gidiyor. 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 124 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi saat 08:00 itibarıyla başladı. Sandıklar saat 17:00’de kapanacak. Bugün saat 06.00’dan gece saat 00.00’a kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Oy verme süresince bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.

GÜNCELLEME 10.30: İMAMOĞLU’NUN OY KULLANACAĞI SANDIKTA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ekrem İmamoğlu’nun oy kullanacağı sandıkta güvenlik gerekçesiyle abluka uygulandı. Ekrem İmamoğlu’nun oy kullanacağı Beylikdüzü’ndeki Haldun Taner İlkokulu 1382 no’lu dersliğe seçmenler ve basın mensupları dışında kimse alınmıyor. Güvenlik gerekçeli hakim kararıyla basın kartı olmayan basın mensupları da içeri alınmadı.

Ekrem İmamoğlu’nun oy kullanacağı sandıkta abluka

GÜNCELLEME 09.35: ÇUVALLARDA FARKLI BELGELER 

Bir sandıkta, çuvalın üzerinde bulunan seri numarası ile içindeki belgelerin seri numarası farklılık gösterdiği belirlendi.

GÜNCELLEME 9.20: AKBAĞ’DAN İNCE GÖNDERME: SIK SIK KULLANIYORUZ

Beşiktaş’ta oyunu kullanan Akbağ sandık görevlilerine “Doğru basmak istiyorum, içeride prova yapabiliyor muyuz?” diye sordu. Sandık görevlilerinin “İçeride boş kağıt var” cevabını vermesi üzerine Akbağ kabine girerek oyunu kullandı.

Akbağ, “Sık sık kullanıyoruz. Hayırlısı olsun teşekkür ederim” diyerek okuldan ayrıldı.

Oyunu kullanan Demet Akbağ’dan ince gönderme: Sık sık kullanıyoruz

GÜNCELLEME 9.15: ‘BAZI ZARFLARDA MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ YAZIYOR’

İleri Haber’in haberine göre, Üsküdar’da bazı sandıklarda YSK tarafından hazırlanan zarflarda Milletvekili Genel Seçimleri mührü bulunmasının sandık başkanları tarafından tutanakla kayıt altına alındığı iddia edildi.

CHP milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından söz konusu zarfları paylaştı.

 

GENCELLEME 8.30: KAĞITHANE’DE CHP’Lİ ÜYE SANDIK KURULUNA ALINMADI

Dokuz 8’in haberine göre, Kağıthane Günebakan İlkokulu 1430 numaralı sandıkta CHP’li üye sandık kuruluna alınmadığı için oy verme işlemi başlayamadı.

DÜĞÜNLER SAAT 18.00’DEN SONRA YAPILABİLECEK

Oy verme günü düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00’den sonra yapılabilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.