22 yaşındaki Zeren’in ölümüne yol açan asansör faciasında bir tutuklama daha!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:25 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:33 pm

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüne yol açan asansör faciasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 1 kişi daha tutuklandı.

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör faciasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, asansör firması sahibi H.T.’nin de aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Gözaltına alınan H.T. hakkında tutuklama kararı çıkmasıyla; olaya ilişkin tutuklanan şüpheli sayısı 2’ye yükseldi.

Diğer 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Olay, Türkiye’de infiale yol açarken, sorumlu firmalara Türkiye’de ilk ulaşan TELE1’den Fırat Yeşilçınar ve Egehan Erkün oldu. Firma sahipleri sorumluluk almayı reddederken, kazadan bir gün sonra asansörün bakımlarını yapan firmanın sahibi gözaltına alınarak tutuklandı. Öte yandan Zeren’in ölümüne yol açan olay, ülkenin dört bir yanındaki KYK yurtlarında protesto eylemlerinin düzenlemesine sebep oldu.

KYK yurdundaki asansör firmaları sorumluluk almadı! Kusurlu asansör de devrede iddiası