21 bin liraya 700 kişiye fatura kesen işletme sahibi: Muhasebeci hata yapmış

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 6:02 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 7:28 pm

AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın şatafatlı Ramazan sofrası büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan sosyal medya hesabı üzerinden organizasyonun maliyetini gösteren bir fatura paylaştı. Faturada ciddi hatalar yer aldı. Sayıyla 21 bin TL olarak yazılan faturada, yazıyla 20 bin TL yazıldığı görüldü. Organizasyonu yapan işletme sahibine TELE 1 ulaştı. İşletme suçu muhasebeye attı.

AKP’nin Ağrı’da yaptığı sahur etkinliği tartışma yarattı. Derinleşen ekonomik krizde yapılan organizasyona muhalefetin yanı sıra iktidardan da tepkiler yükseldi. AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner organizasyon videosunun sosyal medyada paylaşılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu paylaşımı yapan Ağrı AK Parti gençlik kolları başkanımız, Lütfen bu paylaşımı derhal kaldırır mısın?” ifadelerini kullandı.

AKP’li belediye başkanı Savcı Sayan yaptığı paylaşımları geri çekti.

Şatafatlı görüntülerin yanı sıra Savcı Sayan’ın yaptığı sosyal medya paylaşımı da tepki çekti. Sayan’ın paylaştığı e arşiv faturasında toplam tutarın 21 bin TL olduğu görüldü. Yazıyla ise fatura bedelini “yirmibintürkilirası” olarak yazıldı.

İŞLETME SAHİBİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Hatalı faturayı, şatafatlı sahur etkinliğini ve işletmenin belediyeye ait olup olmadığını işletme sahibi Nihat Kaya’ya sorduk.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan işletme sahibi, Nihat Kaya şu ifadeleri kulandı: “Faturada hata yapıldı. Muhasebeci arkadaş yanlış yazdı. 21 bin TL yazacağına 20 bin TL yazdı. Bir başka hata da Türk lirası. O da yanlış yazılmış. O da Türk Lirası olacak. Bizim yüzde 8 oranımız var. Toplu organizasyonlar olduğu için fatura kesiyoruz. Bu fatura da öyle kesildi. Bu kadar büyütmenin anlamı yok.”

Kaya söz konusu organizasyon bedeline ilişkin ise şunları söyledi: “Biz sadece bunlara kahvaltı verdik. Başka bir şey vermedik. Organizasyon onlara ait oldu tabii. Kişi başı serpme kahvaltı 100 TL. Biz 3 kişilik olarak verdik. Bu para da böyle çıktı. İndirim yaptık onlara da.”

CHP’Lİ BAŞKANDAN ÖNEMLİ İDDİA

TELE 1’e konuşan CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Arslan ise “Sahurun maliyeti 1 milyondan aşağı değildir. AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın düzenlediği şatafatlı sahur yemeği belediyenin nikah salonu adı altında yaptırdığı binayı, bir yakınına kafe olarak kiraya verdiğini herkes biliyor. Yakınına verildi o da başkasına devretti. ” ifadesinde bulundu.

BELEDİYEDEN KİRALANMIŞ!

İşletme sahibi Nihat Kaya bu iddiaya ise şu yanıtı verdi: “Ben burayı belediyeden kiraladım. İşyerinin kirasını belediyeye veriyorum. Yıllık kirası da 75 bin TL. Savcı Sayan ile de akrabalığım yok.”

“BU FİYAT MÜMKÜN DEĞİL”

İşletmenin açıklamalarını Ağrı’da toplu organizasyon ve kahvaltı servisi yapan başka bir firmaya sorduk. Firma işletmenin 21 bin TL’ye verdiği organizasyon fiyatının mümkün olmadığını söyledi.

CHP’li başkan açıkladı! AKP’nin sahur organizasyonunun altından rant çıktı